Uppsala universitet, Institutionen för moderna språk

Institutionen för moderna språk har cirka 60 anställda som bedriver forskning och utbildning på grund-, avancerad och forskarnivå inom ett flertal språk och litteraturer. Vi utbildar omkring 3 000 studenter om året på våra drygt 150 kurser. I de flesta av våra språk bedriver vi undervisning och forskning inom både språk- och litteraturvetenskap. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på http://www.moderna.uu.se/

Arbetsuppgifter 

Undervisning, examination, forskning, administration och handledning på grundnivå i italienska. Till undervisning räknas kursansvar, kursadministration och kursutveckling. Undervisningen som är campusbaserad, omfattar grammatiska, språkvetenskapliga och språkfärdighetsinriktade moment. Kvällsundervisning efter klockan 18 ingår vid två tillfällen i veckan.

Forskningen inom italiensk språkvetenskap innebär egen forskning. Som universitetslektor förväntas du aktivt ansöka om externa forskningsmedel och följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet samt medverka i fakultetens och institutionens forskningsrelaterade arbete.

I tjänsten ingår också administration. Regelbunden närvaro på arbetsplatsen förutsätts för det aktiva deltagandet i institutionens arbete.

Kvalifikationskrav

Behörig att anställas som universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen inom relevant ämnesområde eller har motsvarande vetenskapliga kompetens, visat pedagogisk skicklighet samt har de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Behörig för att anställas till denna roll är den som har kompetens inom italiensk språkvetenskap. Det krävs att den pedagogiska skickligheten, den vetenskapliga kompetensen och yrkesskickligheten är relevant för anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

En förutsättning för att pedagogisk skicklighet ska anses föreligga är genomgången, för verksamheten relevant, högskolepedagogisk utbildning, omfattande minst tio veckor, eller motsvarande kunskaper. Förmåga att undervisa på italienska och svenska förutsätts för att fullgöra anställningen väl. Den sökande ska ha en bred och väl dokumenterad erfarenhet av campusundervisning i italienska vid svenskt lärosäte.

Den sökande ska ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Sådana personliga egenskaper är här god samarbetsförmåga, ansvarstagande och flexibilitet.

Bedömningsgrunder

Vid urval bland behöriga sökande kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet inom ämnesområdet italiensk språkvetenskap.

Nära modersmålskompetens i italienska är av vikt för anställningen och kommer att tillmätas betydelse. Lika stor omsorg kommer att ägnas prövningen av den pedagogiska som den vetenskapliga skickligheten.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att som en aktivt närvarande medarbetare på institutionen genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Samtliga meriter ska vara dokumenterade så att både kvalitet och omfattning kan bedömas.

Ansökningsförfarande

Fullständig ansökan skall inges via Uppsala universitets elektroniska rekryteringssystem och omfatta:

  • CV med publikationsförteckning
  • Personligt brev
  • Bilageförteckning
  • Kort redovisning av vetenskapliga meriter
  • Kort redovisning av pedagogiska meriter

Om anställningen 
Anställningen är en Särskild visstidsanställning till 2024-01-14. Omfattningen är deltid (50%). Tillträde den 2023-08-16 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Biträdande prefekt Maria Svensson, 018-471 14 36, maria.svensson@moderna.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 15 juni 2023, UFV-PA 2023/1978.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-16
Löneform individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1978
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-15

Tillbaka till lediga jobb