Uppsala universitet, Kansliet för medicin och farmaci

Områdeskansliet för medicin och farmaci med cirka 65 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till ledning, institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci. Områdeskansliet är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden för medicin och farmaci och dess vicerektor. Områdeskansliet arbetar med forsknings- och utbildningsstöd, ekonomisk planering, kommunikationsstöd, rekrytering av lärare, uppföljning av verksamheten, stöd till studenter samt stöd till lärare som vill utveckla sin undervisning. Områdeskansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning. Områdeskansliet består av fem enheter.

Områdeskansliet för medicin och farmaci vid Uppsala universitet förstärker nu enheten för ledningsstöd med en fakultetshandläggare. Här väntar ett intressant jobb. Du får din arbetsplats i nya, ljusa lokaler i Segerstedthuset.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
På områdeskansliet för medicin och farmaci arbetar du tillsammans med andra fakultetshandläggare med beredning och handläggning av ärenden inför beslut. Det innebär exempelvis att inhämta och sammanställa underlag, att granska underlag, och att tillse att berörda beslutsfattare har den information som krävs för att kunna fatta korrekta beslut. Du expedierar och diarieför beslut. Du för protokoll vid möten i nämnder, kommittéer och arbetsgrupper. Andra arbetsuppgifter förekommer.

Vetenskapsområdet deltar i ett fyrtiotal organisatoriska inrättningar. Fokus i denna anställning kommer att ligga på handläggning av ärenden som rör organisation av vetenskapsområdet, det kan handla om exempelvis att inrätta eller avveckla organisatoriska enheter, att handlägga ärenden om utseende av föreståndare och ledamöter i styrelser för centrumbildningar. Du kommer att arbeta tillsammans med två kollegor med dessa arbetsuppgifter.

Kvalifikationskrav

  • Mycket god administrativ skicklighet. Administrativ skicklighet innebär administrativ lämplighet och visas genom dokumenterade teoretiska och praktiska utbildningar av relevans för ett kvalificerat administrativt arbete och dokumenterad erfarenhet av arbete i sådan verksamhet.
  • Genomförd relevant högskoleutbildning, exempelvis utbildning i juridik eller i statsvetenskap, relevant arbetslivserfarenhet, exempelvis som handläggare inom staten eller i kommunal verksamhet.
  • Goda kommunikativa färdigheter på svenska och engelska i både tal och skrift samt god datorvana.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill att du som person har hög servicekänsla, är trygg i dig själv och har lätt för att samarbeta. Du är ansvarstagande, lojal och serviceinriktad, samt en person som stimuleras av utveckling och förbättringar som ger mervärde i verksamheten. Det är viktigt att du har förmåga att skapa goda kontakter och bygga långsiktiga relationer och att du samtidigt har personlig integritet. Vidare är du noggrann, har stor initiativförmåga och god förmåga till självständigt och strukturerat arbete.

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • God kännedom om universitetsvärlden
  • Utbildning i förvaltningsrätt

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 100%. Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: biträdande kanslichef Martin Wahlén, martin.wahlen@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 16 juni 2023, UFV-PA 2023/2214.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2214
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb