Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi (IMBIM)

Institutionen för medicinsk biokemi och mikrobiologi (IMBIM) vid Uppsala universitet utgör en bred internationell miljö för forskning och undervisning. Institutionens forskning bedrivs inom tre samverkande och delvis interagerande sektioner; cancer, infektioner och immunitet samt genetik och genomik. En närmare beskrivning finns på https://www.imbim.uu.se/forskningsomraden/.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet

Arbetsbeskrivning
Som forskare ingår att arbeta laborativt med studier av mastceller och deras progenitorer främst i samband med astma. Dessa studier kommer att innebära utförande och analys av in vivo-modeller och till vis del analys av kliniska prover. En del av arbetet innebär statistisk analys och beredning av vetenskapliga artiklar. Viss medverkan i undervisning samt handledning av studenter kan komma ingå i arbetsuppgifterna.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen inom experimentell immunologi. Dokumenterad vetenskaplig skicklighet och stor praktisk erfarenhet av att utföra och analysera in vivo-försök med hjälp av flödescytometri, fluorescencemikroskopi, lungfunktionsmätningar, cellodling och PCR. Mycket god muntlig och skriftlig färdighet i engelska. Kandidaten förväntas vara initiativrik och vilja utveckla projektet samt angelägen att samarbeta såväl med gruppens övriga medlemmar som med nationella och internationella samarbetspartners. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, såsom god kommunikationsförmåga, samarbetsfärdigheter, förmåga att arbeta självständigt samt vetenskaplig mognad och kreativitet.

Bedömningsgrunder
Vid urval bland behöriga sökande kommer särskild vikt att fästas vid vetenskaplig skicklighet. Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av dokumenterade meriter, kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Ansökan
Skicka in din ansökan via ansökningsportalen. Ansökan ska vara skriven på engelska och bör innehålla i) en kort beskrivning av tidigare forskningserfarenheter och kvalifikationer för att bedriva forskning i detta projekt, ii) CV som ska innehålla all relevant information beträffande färdigheter och erfarenheter och publikationer i vetenskapliga tidskrifter iii) kontaktuppgifter (namn och mailadress) till minst två referenspersoner.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad t.o.m. 2023-12-31. Omfattningen är heltid. Tillträde 2023-08-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetslektor Jenny Hallgren Martinsson, jenny.hallgren@imbim.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 12 juni 2023. UFV-PA 2023/2167.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2167
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb