Uppsala universitet, Juridiska institutionen

Juridiska fakulteten i Uppsala är Nordens äldsta juridiska fakultet och fanns redan när universitet grundades år 1477. Här finns en utbyggd och väl ansedd grundutbildning och forskarutbildning. Vid fakulteten finns Juridiska institutionen, där omkring 200 personer har sin anställning.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som amanuens på kursen ”Nätbaserad juridisk översiktskurs”, 15 hp. Kursen rör huvudsakligen grundläggande civilrätt, men även offentlig rätt förekommer. Din uppgift är framför allt att ge kursdeltagarna skriftliga kommentarer med feedback och handledning till kursens inlämningsuppgifter. Dina kommentarer ska hjälpa studenterna att tillgodogöra sig hantverket. Detta innebär att du kommer att fokusera på den juridiska metoden, och inte egentligen den materiella rätten. Därutöver kan viss undervisningsrelaterad administration förekomma.

All undervisning är nätbaserad och du kommer att arbeta i Uppsala universitets läroplattform, Studium. Du kommer att arbeta i ett arbetslag med kursföreståndaren och andra amanuenser."

Kvalifikationskrav
Som sökande är du aktivt studerande på juristprogrammet vid Uppsala universitet. Du bör ha god kännedom om juristprogrammets upplägg och pedagogiska idé. God datorvana samt goda kunskaper i svenska och engelska krävs. Då arbetet innebär dagliga kontakter både med studenter och med anställd personal är det viktigt att du har hög service- och ansvarskänsla samt ett gott ordningssinne. Du bör ha god initiativ- och planeringsförmåga samt en vilja och förmåga att samarbeta med flera olika personalgrupper.

Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 20%. Tillträde eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Vladimir Bastidas, vladimir.bastidas@jur.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 30 juni 2023, UFV-PA 2023/2156.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 7
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2156
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb