Uppsala universitet, Kansliet för medicin och farmaci

Områdeskansliet för medicin och farmaci med cirka 70 anställda svarar för verksamhetsstöd och service till ledning, institutioner och centrumbildningar inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci. Områdeskansliet är en del av universitetsförvaltningen, men får huvuddelen av sitt uppdrag via områdesnämnden för medicin och farmaci och dess vicerektor. Områdeskansliet arbetar med forsknings- och utbildningsstöd, ekonomisk planering, rekrytering av lärare, uppföljning av verksamheten, stöd till studenter samt stöd till lärare som vill utveckla sin undervisning. Områdeskansliet samarbetar med övriga avdelningar vid universitetsförvaltningen vid beredning av ärenden och medverkar i utredningar och remisser på uppdrag av universitetets ledning.

Läs mer om områdeskansliet för medicin och farmaci här och läs mer om vetenskapsområdet för medicin och farmaci här.

Områdeskansliet består av fem enheter. Vi söker nu en enhetschef som kan leda enheten för utbildningsstöd. Enheten består av 15 personer som är anställda som utbildningsledare eller utbildningshandläggare. Enheten är lokaliserad till Segerstedthuset i centrala Uppsala med utsikt mot slottet och domkyrkan. Områdeskansliet arbetar på plats i moderna och funktionella lokaler med egna arbetsplatser. Enheten för utbildningsstöd ansvarar för att ge kvalificerat administrativt stöd och service till kommittéer, prodekaner, kommittéordföranden, programansvariga och institutioner vad gäller utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå samt internationalisering av utbildning.

Läs mer om enheten för utbildningsstöd här.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef har du det övergripande ansvaret för att planera, leda och följa upp enhetens verksamhet, och du fattar beslut i enlighet med gällande delegationer. Du har personal- och budgetansvar, ansvarar för arbetsmiljön på enheten samt för medarbetarnas utvecklings- och lönesamtal. Tillsammans med enhetens medarbetare och områdeskansliets ledningsgrupp arbetar du med att förvalta och utveckla enheten och dess arbete. En väsentlig del av arbetet är att samarbeta med vetenskapsområdets beslutsfattande kommittéer och deras ordförande. Samarbetet är komplext och har många dimensioner. Som enhetschef förväntas du skapa förutsättningar så att enheten och dess medarbetare kan ge stöd och service med rätt kvalitet och omfattning i enlighet med aktuella prioriteringar. Utöver detta tillkommer arbete med olika typer av utredningar, ledningsuppdrag och kansligemensamma uppdrag. Du arbetar nära dina kollegor i områdeskansliets ledningsgrupp, och du bidrar därigenom till ledningsgruppens och hela områdeskansliets utveckling. Du rapporterar direkt till kanslichefen.

Kvalifikationskrav
Examen från högskoleutbildning. Du har flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av att leda personal och har under minst tre år haft chefs-, personal- och budgetansvar i en större komplex organisation. Du har utbildning i ledarskap eller motsvarande som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du är en skicklig ledare och har goda vitsord och aktuella referenser vad gäller ditt ledarskap. Du har ett genuint intresse för att stödja universitetets verksamheter och har förmåga att arbeta uthålligt, förbli motiverad och arbeta effektivt även med komplexa frågor. Du har förmåga att samarbeta och har dokumenterad erfarenhet av att skapa framgångsrika nätverk med människor på olika typer av positioner. Du har en mycket god förmåga till tydlig och saklig kommunikation i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Du hanterar med lätthet olika digitala verktyg som är relevanta för ditt arbete. Du har förmåga att sätta upp realistiska mål och att arbeta strategiskt mot dessa. Du är självgående, strukturerad och skicklig på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt.

Vid denna rekrytering kommer stor vikt att läggas på personlig lämplighet. Det är viktigt att du har förmåga att leda och motivera självständiga och kompetenta medarbetare att nå gemensamma mål genom att skapa engagemang och delaktighet. Som ledare är du kommunikativ, tydlig, saklig och lyhörd. Du tillämpar förtroendebaserat ledarskap och låter dina medarbetare äga sina sakområden och därmed utvecklas i sin yrkesroll. Som chef och ledare är det centralt att du har god självkännedom, vet om dina styrkor och svagheter och är trygg i ditt ledarskap.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande att vara disputerad, gärna inom vetenskapsområdet för medicin och farmaci eller angränsande områden. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat inom offentlig verksamhet, i synnerhet statlig myndighet, samt har god kännedom om universitetsvärlden.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattning är 100 %. Tillträde 2023-08-07 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: kanslichef Tony Hansson (tony.hansson@uu.se) samt enhetschef Malin Engelmark (malin.engelmark@uu.se)

Välkommen med din ansökan senast den 19 juni 2023, UFV-PA 2023/2143.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-07 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2143
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-19

Tillbaka till lediga jobb