Uppsala universitet, Institutionen för speldesign

Institutionen för Speldesign finns placerad vid Campus Gotland ett internationellt campus mitt i världsarvsstaden Visby. Här finner du det bästa av två världar: det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, samt den unika studiemiljön vid ett småskaligt campus.

Institutionen för speldesign är en del av Historisk-filosofiska fakulteten vid Uppsala universitet. Här bedrivs både undervisning och forskning på hög nivå. Institutionen utbildar ca 450 helårsstudenter varav ca hälften är internationella studenter och har runt 45 anställda inom olika befattningskategorier. Institutionen erbjuder undervisning på grund- och avancerad nivå inom speldesign och spelutveckling med biområden i grafik, projektledning och programmering, all utbildning sker på engelska.

För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå.

Läs mer om institutionen verksamhet här.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Härmed utlyses en tidsbegränsad anställningar som amanuens på 10-20 % av en heltid i speldesign med inriktning mot programmering läsåret 2023-2024.

Arbetsuppgifter: I anställningen som amanuens ingår undervisningsrelaterade och administrativa arbetsuppgifter inom speldesigns utbildningsprogram. Mer specifikt innebär det att besvara frågor från studenter, assistera vid praktiska kurs- och bedömningsmoment av studentinlämningar samt att ge handledning och vägledning till programmeringsrelaterade frågor.

Det administrativa uppgifterna innefattar att föra vidare studentfrågor, assistera med processandet av kursvärderingar samt hjälpa till att behandla studentuppgifter även andra arbetuppgifter kan förekomma.

Kvalifikationskrav
Som sökande är du studerande vid speldesignprogrammen vid Uppsala universitet – campus Gotland på lägst kandidatnivå. Du bör ha god kännedom om speldesignprogrammens upplägg och pedagogiska idé framförallt i programmering.
God datorvana samt goda språkkunskaper i engelska, i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom att du är initiativtagande och har god samarbetsförmåga. Du ska självständigt kunna driva och slutföra dina arbetsuppgifter inom givna tidsramar.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av mer programvara samt kännedom om programvara såsom Unity, Game Maker är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 10-20 %. Tillträde 21 augusti 2023 eller enligt överenskommelse, dock längst till 31 mars 2024. Placeringsort: Visby

Upplysningar om anställningen lämnas av: Olle Jansson, prefekt
E-mail: olle.jansson@speldesign.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2023, UFV-PA 2023/2084

Ansökningsförfarande:
Ansökan ska innehålla ett personligt brev som beskriver dig själv och din erfarenhet samt förklarar varför du söker jobbet(max en sidor). Dessutom ska ansökan innehålla ett CV och en utskrift av dina studieresultat.

Om Campus Gotland: Uppsala universitet Campus Gotland erbjuder det bästa av två världar: det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, och ett unikt småskaligt campus i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Campus Gotland utgör en knutpunkt för universitetets forskning och utbildning inom hållbarhet. Se hur det är att leva och bo på Gotland. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-03-31
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-21 eller efter överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10-20%
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2084
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb