Uppsala universitet, Nationalekonomiska institutionen

Nationalekonomiska institutionen är en av de största institutionerna inom Samhällsvetenskapliga fakulteten med ungefär 100 anställda från ett tiotal länder. Årligen deltar runt 1 000 studenter i någon av våra kurser på grund-, master- och forskarutbildningsnivå. Forskningens fokus ligger på arbetsmarknadsekonomi, makroekonomi och offentlig ekonomi. Forskare vid institutionen anlitas ofta som experter i offentliga utredningar och i media samt samverkar på många sätt med det omgivande samhället. Läs mer om Nationalekonomiska institutionen. 

Uppsala Immigration Lab (UIL) är en del av Uppsala Center for Labor Studies (UCLS) som är värd för en bred och ledande forskningsmiljö inom empirisk arbetsmarknadsekonomi vid nationalekonomiska institutionen. Vi studerar centrala sociala frågor kopplade till migration och integration. Forskningen är kvantitativt inriktad och utnyttjar rika datamaterial och moderna metoder för att skapa ny kunskap. Projekten bedrivs i samarbete med ledande forskare nationellt och internationellt.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Vi söker en till två forskningsassistenter för tidsbegränsad anställning i ett år till Uppsala Immigration Lab. Som forskningsassistent arbetar du nära forskare och hjälper dem i forskningsprojekten. Arbetet omfattar allt från datainsamling och bearbetning till att bistå forskare som gör avancerad ekonometrisk analys i forskningsprojekt med stora registerbaserade datamaterial.

Kvalifikationskrav
Den sökande ska ha en grundexamen som är inriktad på kvantitativ analys, exempelvis inom nationalekonomi, statsvetenskap, statistik eller datavetenskap. Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav. Du har ett genuint intresse av forskning och samhällsfrågor. Den sökande ska ha erfarenhet av att arbeta med kvantitativa datamaterial. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper som samarbets- och initiativförmåga, flexibilitet och förmåga att självständigt analysera data.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av programmering i t.ex. Stata, R, Python eller ArcGIS är värdefullt, liksom arbete med registerdata och sammanställningar av institutionella förhållanden. Masterexamen eller påbörjad masterutbildning inom exempelvis nationalekonomi, statsvetenskap, statistik eller datavetenskap är meriterande.

Du söker anställningen via Uppsala universitets rekryteringssystem. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag. Bifoga endast personligt brev, CV och kandidat, magister- eller masteruppsats. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju. Vi utvärderar ansökningar kontinuerligt. 

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad på 12 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 1 september 2023 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Olof Åslund, olof.aslund@nek.uu.se, tel 018-4715102

Välkommen med din ansökan senast den 8 juni 2023, UFV-PA 2023/2037.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2037
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb