Uppsala universitet, Institutionen för lingvistik och filologi

Institutionen för lingvistik och filologi bedriver forskning och utbildning i ett antal olika språk och
språkrelaterade ämnen och utgör en internationell miljö. Institutionens verksamhet täcker många av de klassiska och samtida språken och kulturerna i stora områden av Europa, Asien och Afrika, samt datorlingvistik och lingvistik. Utbildning erbjuds på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
I anställningen ingår undervisning inkl. kursansvar och examination, utvecklingsarbete och administrativt arbete. Undervisningen avser främst undervisning på campus och distans i arameiska/syriska, och arameisk/syrisk litteratur och historia på grundnivå. Utvecklingsarbetet avser utveckling av kursmoment inom aktuella kurser. Det administrativa arbetet innefattar administration och planering av kurserna, kontakter med studenter och blivande studenter, samt aktivt deltagande i arbetet i ämneskollegiet i semitiska språk. I arbetsuppgifterna ingår också att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och samhällsutvecklingen i övrigt samt att aktivt bidra till såväl institutionens som universitetets utveckling.

Kvalifikationskrav
För anställningen krävs lägst kandidatexamen i semitiska språk med
ämnesfördjupning i arameiska/syriska, högskolepedagogisk utbildning om minst tio veckor eller
motsvarande kunskaper samt visad pedagogisk skicklighet och den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra anställningen väl. Om det föreligger särskilda skäl kan den högskolepedagogiska utbildningen genomföras under anställningen. Förmåga att undervisa på svenska, danska eller norska är ett krav.

Meriterande i övrigt
Dokumenterad erfarenhet av undervisning grundnivå samt administrativt arbete inom det aktuella ämnesområdet. Noggrannhet och god samarbetsförmåga samt god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska. Dokumenterad erfarenhet av undervisning i ytterligare semitiska språk som undervisas vid institutionen (arabiska, hebreiska eller akkadiska) är meriterande. Meriterande är erfarenhet av arbete i Canvas och tidigare utveckling av distanskurser.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens och pedagogisk skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utvecklaaktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Ansökningsförfarande
Fullständig ansökan som inges via Uppsala universitets rekryteringssystem ska omfatta:

  • Ansökningsbrev
  • Curriculum Vitae (CV)
  • Redovisning av pedagogiska meriter och undervisningserfarenhet
  • Redovisning av övriga meriter
  • Vetenskapliga och pedagogiska arbeten som åberopas

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, t o m 2024-06-30. Omfattning är 50%. Tillträde 2023-08-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sina Tezel, sina.tezel@lingfil.uu.se eller prefekt Dimitrios Iordanoglou, dimitrios.iordanoglou@lingfil.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 12 juni 2023, UFV-PA 2023/1569.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1569
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-12

Tillbaka till lediga jobb