Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Vi är idag Uppsala universitets tredje största institution och har i dag drygt 350 anställda varav 120 lärare och 120 doktorander. C:a 5000 grundutbildningsstudenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.

Institutionen ligger i det nybyggda Ångström hus 10, som innehåller en visualiseringsstudio, ett socialtrobotlabb, ett maker space och 3D-printverkstad. Forskare arbetar inom alla områden av IT, från att designa processorer, människa-dator-interaktion, cybersäkerhet och reglerteknik, till verktyg för cancerforskning och metoder för numerisk analys och maskininlärning.

Projektsamordnaren ska fungera som ett stöd för verksamhetens olika projekt inom Artificiell Intelligens (AI) och ingå i Beijerlaboratoriet för Artificiell Intelligens och AI4Research (universitetets AI projekt). Du kommer att fungera som kontaktperson för gruppens medlemmar i administrativa och praktiska frågor. Som samordnare utgör du stöd för gruppens medlemmar i administrativa och praktiska arbetsuppgifter. Du har en stor roll i det kommunikativa arbetet av verksamhets olika projekt.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

 • Fungera som kontaktperson för gruppmedlemmarna i administrativa och praktiska frågor.
 • Hantering kring årlig utlysning av forskningsansökningar till AI4Research.
 • Administration kopplad till styrgruppsmöten (kallelse, dagordning, anteckningar och uppföljning).
 • Hjälpa till med planering och genomförande av vetenskapliga möten och  konferenser.
 • Upprätta och hantera schema för interna microseminarier, m.m.
 • Sammanställa och upprätta årsrapport för AI4Research och Beijerlaboratoriet för Artificiell Intelligens.
 • Diverse mindre praktiska sysslor, t.ex. hjälpa till att hålla ordning i lokalen för AI4Research och bokning av rum.
 • Ansvara för forskningskommunikation med det omgivande samhället.
 • Ansvara för innehåll och underhåll av webbsidor. 

Kvalifikationskrav
Du har en universitets- eller högskoleexamen på minst masternivå inom ett tekniskt eller naturvetenskapligt ämne eller annan inriktning som arbetsgivaren finner relevant för anställningen. Du är nyfiken och intresserad av hur forskning bedrivs inom den akademiska världen. Arbetsuppgifterna kräver att du är serviceinriktad, att du har förmåga att skapa och upprätthålla bra arbetsrelationer. Vidare behöver du vara flexibel och ha förmåga att hantera nya arbetsuppgifter med relativt kort varsel samt göra självständiga prioriteringar. Goda kunskaper i svenska och mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Examen på forskarnivå är meriterande. Erfarenhet av forskningsadministration, forskningskommunikation och andra arbetsuppgifter liknande de som ingår i anställningen är starkt meriterande. Erfarenhet av att arbeta med webbsidor är meriterande.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska innehålla ett brev där den sökande beskriver motiveringen till att söka denna anställning, relevanta kvalifikationer. Ansökan ska också innehålla en meritförteckning (CV), och kontaktinformation till två referenser.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, 6 månaders provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Beijerprofessor Thomas Schön, +46 18 471 2594, thomas.schon@it.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 18 augusti 2023, UFV-PA 2023/1868.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1868
Facklig företrädare
 • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
 • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
 • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-10
Sista ansökningsdag 2023-08-18

Tillbaka till lediga jobb