Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Vi är idag Uppsala universitets tredje största institution och har i dag drygt 350 anställda varav 120 lärare och 120 doktorander. C:a 5000 grundutbildningsstudenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.          

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

I rollen som ekonomiadministratör ingår du i den administrativa gruppen vid institutionen som leds av en administrativ chef med övergripande personal- och verksamhetsansvar. Den administrativa gruppen ger service och administrativt stöd till kärnverksamheten inom områdena ekonomi, HR, kommunikation, forskarutbildningsadministration, studieadministration och studievägledning. I den administrativa gruppen arbetar idag 23 personer fördelade mellan dessa områden. Som ekonomiadministratör ingår du i ekonomigruppen som består av fyra ekonomer, en administratör och en ekonomisamordnare som samordnar det löpande ekonomiarbetet. Som ekonomadministratör kommer du även att ha kontakt med representanter från institutionens olika avdelningar.

Arbetsuppgifter
Som ekonomiadministratör kommer du att bistå institutionens ekonomer i det löpande ekonomiarbetet samt vid behov bistå i arbetet med budget, bokslut samt projektredovisningar. Till arbetsuppgifterna hör att granska och kontera reseräkningar och leverantörsfakturor, sköta resebokningar samt hantera kortbetalningar för institutionens olika avdelningar. I tjänsten ingår att ansvara för upprätthållandet av olika anläggningsregister, ledningsstöd beträffande genomförandet av inventeringar på avdelningsnivå samt administrativt stöd vid lokalfördelningsarbetet i samband med framtagandet av budget. Som ekonomiadministratör ansvarar du för att diarieföra avtal och kontrakt relaterade till forskningsprojekt samt vara administrativt stöd vid upphandlingar. Därutöver kan allmänna administrativa arbetsuppgifter som förekommer inom institutionen komma att ingå i anställningen. Dessa kan variera över tid och mellan olika verksamheter.

Kvalifikationskrav
Formella krav:
Högskoleexamen på grundnivå inom ekonomi, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Väl vitsordad erfarenhet av ekonomiarbete inom de senaste tre åren. Du ska ha arbetat i administrativa datasystem och ha god erfarenhet av ekonomisystem. God generell datorvana samt goda kunskaper i Microsoft Office, särskilt Excel. Goda kunskaper och språklig behandling på svenska och engelska i både tal och skrift. 

Personliga egenskaper
Som person måste du kunna jobba såväl självständigt som i team, ha god initiativ- och samarbetsförmåga, vara strukturerad med god organisationsförmåga samt kunna prioritera. Noggrannhet och förmåga att möta och hålla deadlines i arbetet är av stor vikt. Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper samt hur du genom din erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen. 

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av ekonomiarbete och/eller personaladministration från offentlig eller privat sektor, särskilt universitetet/högskola. Erfarenhet av att arbeta i Raindance, Primula, W3D3 samt andra system som används vid Uppsala universitet.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning 6 mån kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Administrativ chef Jakob Piehl, tel 018-471 6861, jakob.piehl@it.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 9 juni 2023, UFV-PA 2023/1846.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1846
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-15
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb