Uppsala universitet, Institutionen för materialvetenskap

Den här annonsen vänder sig till dig som omfattas av en arbetsmarknadspolitisk åtgärd.

Avdelningen för fasta tillståndets fysik (FTF) är en del av institutionen för materialvetenskap vid Ångströmlaboratoriet. På avdelningen arbetar vi både med grundläggande och tillämpad forskning inom energi och miljöfrågor. Företrädesvis undersöker vi fysikaliska och kemiska egenskaper hos nanomaterial och nya material som kan användas som tunna filmer för katalys, smarta fönster, solceller, gassensorer, spinntronik och biomagnetiska tillämpningar.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Laborativt arbete inom forskningsprojekt. Tillverkning av e-sensorer med fysikalisk förångningsmetod för detektion av smittsamma hundsjukdomar från luft och avföringsprover i samarbete med industri och universitet. Kemisk funktionalisering av sensorerna görs med organiska molekyler. Karakterisering av sensorernas elektriska och strukturegenskaper. Testning av sensorer med kemoresistiva mätningar

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i nanovetenskap eller ingenjörsvetenskap med inriktning mot nanosystem. Dokumenterad kunskap, kompetens och erfarenhet inom tillverkning av nanomaterial med fysikalisk deponeringsteknik speciellt gasförångning samt av experimentellt arbete med kemoresistiva sensorer och materialkarakteriserings-tekniker som elektronmikroskopi, XRD samt FTIR och elektrisk mätteknik.

Vi kräver flerårig erfarenhet av arbete med fastkroppssensorer för VOC mätningar, PVD tekniker, speciellt förångningstekniker och kemoresistiv sensorteknik, samt erfarenhet av VOC-provtagning för gasfasens sensoranalys.Vi kräver goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska.


Önskvärt/meriterade i övrigt: Erfarenhet av multivariat dataanalys.

Personliga egenskaper, som förmåga att leda och driva projekt och samtidigt kunna interagera med andra forskare är mycket viktiga. Du skall vara målmedveten, strukturerad samt kunna arbeta effektivt både individuellt och i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Instruktion för ansökan
Ansökan ska innehålla CV, publikationslista, kopior på examensbevis samt andra relevanta dokument. Vi ser gärna att du lämnar uppgift om referenspersoner eller bifogar rekommendationsbrev.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Lars Österlund, lars.osterlund@angstrom.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 5 juni 2023, UFV-PA 2023/1834

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enl överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1834
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Terug naar vacatures