Uppsala universitet, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap (IFV) tillhör den medicinska fakulteten och har en omfattande forskning som bedrivs av våra 11 forskargrupper bland annat inom ämnesområdena folkhälsovetenskap, vårdvetenskap, logopedi och bioetik. Vidare bedriver institutionen utbildning på läkarprogrammet, sjuksköterskeprogrammen, logopedprogrammet, mastersprogrammet i folkhälsa samt genom ett flertal fristående kurser. Vi är sammanlagt ca 370 medarbetare inklusive våra associerade forskare och doktorander. Läs mer på http://www.pubcare.uu.se

Ämnesbeskrivning
Vårdvetenskap är huvudområdet i sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogrammen vid Uppsala universitet och har inriktning mot omvårdnad. Där ingår omvårdnadens metaparadigm människa, hälsa, miljö och omvårdnad/omvårdnadshandlingar som centrala begrepp. Kunskap i omvårdnad skall vara evidensbaserad och tillämpas med ett professionellt etiskt och vetenskapligt reflekterande förhållningssätt.

Tjänsten avser en anställning som universitetslektor i vårdvetenskap inom området för grundutbildning på institutionen. Gruppen för grundutbildning arbetar bland annat med teoretisk och klinisk undervisning, pedagogik, utveckling av utbildningar, samverkan och kvalitetsarbete.

Arbetsuppgifter
Undervisning, forskning och administration. Undervisningsuppdragen är inom ramen för sjuksköterskeprogrammen på grund- och avancerad nivå samt inom övrig utbildning vid institutionen.

I undervisningsuppdraget ingår planering, genomförande och examination av olika former i undervisning. I detta ingår kursledaruppdrag, VFU relaterade uppdrag, praktiska och teoretiska moment förlagd ute i olika vårdverksamheter, Biomedicinskt centrum (BMC) och Kliniskt träningscentrum (KTC). Undervisning på  distans kan förekomma. Inriktning på de teoretiska och praktiska momenten bestäms tillsammans med studierektor utifrån omfattning av anställning, den anställdes specialkompetens och verksamhetens behov.

Kvalifikationskrav
Legitimerad sjuksköterska och doktorsexamen inom vårdvetenskap eller motsvarande, visad pedagogisk skicklighet, och god förmåga att administrera och organisera arbetet. Behörig att anställas är den som genomgått högskolepedagogisk utbildning eller på annat sätt förvärvat motsvarande relevanta kunskaper och visat pedagogisk skicklighet samt har den förmåga i övrigt som behövs för att fullgöra anställningen väl.

Den sökande ska besitta mycket goda kunskaper i både svenska och engelska. I övrigt läggs stor vikt vid god samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Önskvärt är specialistutbildning eller motsvarande och pågående forskning inom vårdvetenskap med inriktning omvårdnad. Erfarenhet av kliniskt arbete som sjuksköterska är särskilt meriterande.

Bedömningsgrunder
Vid bedömning av pedagogisk skicklighet ska i första hand pedagogisk kvalitet beaktas. Även omfattning, såväl bredd som djup, ska tillmätas betydelse. Vidare ska förmåga att kunna planera, initiera, leda och utveckla utbildning och undervisning, liksom förmåga att knyta forskningen till aktuella undervisningsuppdrag tillmätas betydelse.

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad i 6 månader. Omfattning är halvtid 50%. Tillträde 230701 eller enligt överenskommelse

Upplysningar om anställningen lämnas av: Gruppledare för lektorerna och studierektor Christine Leo Swenne, christine.leo.swenne@pubcare.uu.se 

Välkommen med din ansökan senast den 6 april, UFV-PA 2023/1127

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/1127
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-06

Tillbaka till lediga jobb