Uppsala universitet, Institutionen för farmaci

Institutionen för farmaci vid Uppsala universitet har en interdisciplinär miljö som är central inom läkemedelsområdet. Med forskning i frontlinjen, utbildning i toppklass och omfattande samverkan med det omgivande samhället utgör vi en viktig motor i utvecklingen av det farmaceutiska området.

Våra vetenskapliga fokusområden i urval:  Läkemedelsformulering • Läkemedelstillförsel • Molekylär galenisk farmaci  • Farmakodynamik • Farmakoekonomi • Farmakoepidemiologi • Farmakokinetik • Farmakometri • Farmakoterapi • Galenisk farmaci och nanoteknologi • Klinisk farmaci • Läkemedelsformulering • Läkemedelstillförsel • Molekylär galenisk farmaci  • Samhällsfarmaci

Mer information: www.farmaci.uu.se

Vi söker nu en universitetsadjunkt i molekylär galenisk farmaci. Undervisningen i molekylär galenisk farmaci har fokus på galenisk farmaci, molekylär galenisk farmaci, läkemedelsutveckling, läkemedelsformulering, nanomedicin och läkemedelsproduktion.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Innehavaren av befattningen förväntas undervisa inom kompletteringsutbildningen för apotekare med utländsk examen och kunskapsprovet för farmaceuter med utländsk utbildning med inriktning mot galenisk farmaci och läkemedelsformulering. Undervisning och administrativt arbete kan även förekomma på de internationella masterprogrammen inom läkemedelsutveckling, farmaceutisk modellering och biologiska läkemedel samt fristående kurser inom läkemedelsformulering och molekylär galenisk farmaci. Undervisningen innefattar kursansvar, kursutveckling, undervisning, studentkontakt, examination (konstruktion och bedömning) och administrativt arbete så som schemaläggning. Det ingår även att följa utvecklingen inom ämnesområdet samt den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet. Undervisningen sker främst inom grundutbildningsenheten för molekylär galenisk farmaci och läkemedelsutveckling, men viss undervisning kan även förekomma vid andra grundutbildningsenheter vid institutionen för farmaci.

Kvalifikationskrav
Leg apotekare eller leg receptarie med god kunskap om innehållet i grundkurserna i galenisk farmaci, läkemedelsutveckling och fysikalisk kemi från farmaceutiska utbildningar. God kunskap om apoteksväsendet, läkemedelsutveckling samt de författningar som tillämpas inom hälso- och sjukvården och den farmaceutiska industrin.

Den sökande ska ha dokumenterad förmåga att undervisa på svenska och engelska.

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är enligt Anställningsordning för Uppsala universitet (AO) den som avlagt examen från relevant högskoleutbildning samt visat pedagogisk skicklighet och har genomgått för verksamhet inom universitetet relevant högskolepedagogisk pedagogisk utbildning, eller förvärvat motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrunder; övrig skicklighet
Den sökande ska ha erfarenhet av undervisning och handledning av studenter med fördel inom det farmaceutiska området samt ha relevant utbildning för detta. Då undervisning till stor del bedrivs med hjälp av digitala verktyg är det meriterande att ha erfarenhet och intresse av att arbeta med digitala verktyg och utveckla undervisningsmoment på distans. Den sökande ska vara väl förtrogen med innehållet i grundkurserna på apotekar- och receptarieprogrammen i synnerhet galenisk farmaci, läkemedelsutveckling och fysikalisk kemi. Genomgångna avancerade kurser i läkemedelsformulering är meriterande.

Då administrativt arbete utgör en stor del av tjänsten är det meriterande om den sökande har god datorvana och tidigare har arbetat i de studieadministrativa system som används vid Uppsala universitet så som Ladok, Time edit och Studium.

Den sökande bör ha lätt för att samarbeta med andra och ha en god kommunikativ förmåga samt vara självständig, flexibel och initiativtagande. Dessutom förutsätts att den sökande ska vara bekväm i en beslutsfattande roll och ha vana av och förmåga att arbeta på ett projektinriktat sätt. Då arbetsbelastningen periodvis är hög krävs att den sökande har en förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt förmåga att ange och hålla tidsramar.

God kommunikativ förmåga på svenska och engelska, skriftligt och muntligt, är nödvändigt.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en helhetsbedömning av kompetens och pedagogisk skicklighet, förutom dokumenterade meriter, bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter och bidra till en positiv utveckling av verksamheten och vårt arbetslag.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är 100 %. Tillträde 1 april 2023 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetslektor Alexandra Teleki, alexandra.teleki@farmaci.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 11 april 2023, UFV-PA 2023/937.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2024-05-25
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/937
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Tillbaka till lediga jobb