Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet. 

Arbetsuppgifter
Projektet fokuserar på att etablera nya transgena zebrafisk-linjer för att studera ryggmärgskretsar. Genom CRISPR/Cas9-metodologi ska reportergener sättas in under promotorer till kandidatgener. Dessa transgena linjer ska karakteriseras med hjälp av konfokalmikroskopi, light-sheet mikroskopi, FLA och PCR analys samt beteendestudier. Lovande kandidater ska vidareutvecklas för vidare funktionell karakterisering med hjälp av avbildning av kalciumreportrar och optogenetiska verktyg. Vidare ska kandidaten etablera viral inmärkning av synaptisk kopplade celler.

Kvalifikationskrav
Behörig att anställas som forskare är den som avlagt doktorsexamen i relevant ämne. Praktisk och dokumenterad erfarenhet av att hantera försöksdjur. Erfarenhet av avancerad mikroskopi och findissektion av neuronal vävnad. Förmåga att arbeta självständigt, lätt lära sig nya tekniker och god samarbetsförmåga. Goda kunskaper i engelska med egna publikationer i internationella granskade tidskrifter.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är meriterande om du har genomfört postdoc inom neurovetenskap. Erfarenhet av studier gällande nervsystemets utveckling är meriterande. Erfarenhet av att skapa transgena reporterlinjer med hjälp av CRISPR knock-in är meriterande. Erfarenhet av att använda zebrafisk som modellsystem är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 360 dagar. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Henrik Boije, henrik.boije@igp.uu.se, 018-471 4193. Camilla Nilsson 018-4710000.

Välkommen med din ansökan senast den 13 februari 2023, UFV-PA 2023/297.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/297
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-26
Sista ansökningsdag 2023-02-13

Tillbaka till lediga jobb