Uppsala universitet, Institutionen för cell- och molekylärbiologi

Institutionen för cell- och molekylärbiologi är indelad i sju forskningsprogram som alla fokuserar på olika områden inom cell- och molekylärbiologi: beräkningsbiologi och bioinformatik, mikrobiologi och immunologi, molekylärbiologi, molekylär biofysik, molekylär evolution, molekylär systembiologi och strukturbiologi. Den vetenskapliga grunden till vad vi gör ligger i biologi, men vår forskning överlappar med andra områden såsom medicin, datavetenskap, matematik, kemi, ingenjörsvetenskaper och fysik. Institutionen har över 200 anställda med runt 60 doktorander. Läs gärna mer om verksamhetens arbete på https://icm.uu.se.

Tjänsten som projektkoordinator kommer att vara placerad i Jens Carlsson forskargrupp på programmet för Beräkningsbiologi och Bioinformatik. Jens Carlssons forskning fokuserar på datormodellering av proteiner med särskilt fokus på gruppen G-proteinkopplade receptorer. Jens Carlssons grupp använder modellering för att förstå hur receptorer fungerar på molekylär nivå och utvecklar metoder för att identifiera läkemedelskandidater, ofta i samarbete med experimentella forskargrupper. Det är ett internationellt forskningsteam som också är en del av Science for Life Laboratory (http://www.scilifelab.se/). Mer information om gruppens forskning finns på dess hemsida (www.carlssonlab.org).

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Projektkoordinatorn ska fungera som ett stöd för forskargruppens projekt och undervisning. Du kommer att delta aktivt i samtliga faser av forskningsprojekt: från ansökningar av bidrag och rekrytering till rapportering och uppföljning. Du kommer också stötta genomförandet av forskningsprojekt som innefattar molekylär modellering. Du kommer att fungera som kontaktperson för gruppens medlemmar i administrativa frågor och ansvara för kommunikation via gruppens websida. Slutligen kommer du att stötta gruppledaren vid organisation av vetenskapliga möten och bidra till planering och genomförande av undervisning.

Som projektkoordinator kommer du:

Delta aktivt i arbetet med ansökning och rapportering av forskningsanslag. Stötta forskningsprojekt fokuserade på modellering av receptorer. Hjälpa till med budgetarbete och ekonomiuppföljning. Hjälpa till med rekrytering och andra HR-frågor. Hjälpa till att samordna gruppmedlemmarnas forsknings- och utbildningsaktiviteter. Fungera som kontaktperson för gruppmedlemmarna i administrativa frågor. Förbereda undervisningsmaterial och undervisa inom området beräkningskemi. Ansvara för innehåll och underhåll av gruppens hemsida.

Kvalifikationskrav
Vi letar efter dig som har doktorsexamen inom beräkningskemi eller inom ett vetenskapsområde som vi anser likvärdigt. Du ska ha god förståelse för hur forskning bedrivs inom det område som forskargruppen arbetar i. Eftersom du kommer att vara ansvarig för projekt och administrativ ledning för en internationell forskargrupp så är en förutsättning att du kan arbeta självständigt, ta stort eget ansvar för dina arbetsuppgifter samt att du har mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Då du i stor utsträckning kommer arbeta med att sammanställa fakta och vetenskapliga texter rörande gruppens forskningsområde, så är tidigare erfarenhet av arbete inom området beräkningskemi ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Tidigare erfarenheter inom modellering av G-proteinkopplade receptorer och molekyldynamiksimuleringar är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jens Carlsson, 072-2277976, jens.carlsson@icm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 3 februari 2023, UFV-PA 2023/45.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/45
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-11
Sista ansökningsdag 2023-02-03

Tillbaka till lediga jobb