Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet 

Arbetsuppgifter
En postdoc-tjänst i Xingqi Chens grupp är tillgänglig för högt motiverade individer med intresse för encellsbiologi vid enheten för molekylära verktyg vid Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi. Forskningen i detta projekt är att utveckla den senaste encellsteknologin och förstå cellens ödesbeslut under mänsklig sjukdom. För att förstå den molekylära mekanismen för tumörbildning och designa bättre målterapier för den solida tumören, måste vi dechiffrera de encelliga rumsliga epigenetiska kartorna över den solida tumörens mikromiljö. Vi kommer att använda en ny strategi för att utveckla ny teknologi och dechiffrera den epigenetiska encellsprofileringen för kliniskt arkiverade prover.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen och ha gedigen bakgrund inom biokemi, epigenetik och funktionell genomik eller en utländsk examen som bedöms motsvarande. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Det är viktigt att ha första författare i internationella tidskrifter. Utmärkta kunskaper i muntlig och skriftlig engelska krävs.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad  i 2 år med möjlighet till förlängning på ytterligare 1 år.
Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Xingqi Chen, xingqi.chen@igp.uu.se

Camilla Nilsson 018-4710000

Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2023, UFV-PA 2022/4999.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/4999
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-13
Sista ansökningsdag 2023-01-31

Tillbaka till lediga jobb