Uppsala universitet, Inst för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier (EDU) bedriver forskning, forskarutbildning, grundutbildning och uppdragsutbildning inom pedagogik, didaktik och utbildningssociologi. Vid EDU finns också flera masterprogram. EDU har drygt 280 anställda varav runt 185 lärare/forskare, 70 doktorander och 25 administratörer. Mer information om institutionens verksamhet hittar du på www.edu.uu.se.

Arbetsuppgifter: Undervisning, examination, administration och handledning först och främst inom området utbildningssociologi på grundnivå och avancerad nivå samt på svenska och på engelska. Dessutom tillkommer undervisning inom lärarutbildningens utbildningsvetenskapliga kärna. Undervisning kommer att ske både på campus och på distans. Till undervisning räknas även kursansvar, kursadministration och kursutveckling. Vidare ingår kursledningsuppdrag som bl.a. innefattar informations-, kursplane-, utrednings- och utvärderingsarbete. I arbetsuppgifterna ingår även att koordinera forskning om högre utbildning. Arbetsuppgifter i övrigt enligt lokalt kollektivavtal.

Kvalifikationskrav: Behörig att anställas som universitetslektor är den som dels har visat pedagogisk skicklighet på universitetsnivå, dels har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som skall ingå i anställningen. Erfarenhet av undervisning i utbildningssociologi är ett krav. Förtrogenhet med utbildningssociologisk forskning, filosofi med inriktning mot vetenskapsteori samt forskning om högre utbildning är en förutsättning för anställningen. Ett krav är också erfarenhet av undervisning på både svenska och engelska, samt på campus och på distans.

Bedömningsgrunder: Vid urval bland behöriga sökande kommer vikt att fästas vid såväl vetenskaplig som pedagogisk skicklighet.

Särskild vikt läggs vid erfarenhet av och förtrogenhet med vetenskapsfilosofiska traditioner samt forskning om högre utbildningen.

Den pedagogiska skickligheten ska vara väl dokumenterad så att såväl omfattning som kvalitet kan bedömas.

Den sökande ska ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Sådana personliga egenskaper är här flexibilitet, ledaregenskaper, god samarbetsförmåga och ansvarstagande.

Universitetet kommer i denna rekrytering främst att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning av kompetens och skicklighet bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

Föräldraledighet, deltidsarbete på grund av vård av barn, fackligt uppdrag, militärtjänst eller liknande beaktas som arbetslivserfarenhet och bör anges i meritförteckningen.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-07-15.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: prefekt Henrik Edgren, e-post

henrik.edgren@edu.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast 9 april 2020, UFV-PA 2020/551

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-07-15
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-04-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/551
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-26
Sista ansökningsdag 2020-04-09

Terug naar vacatures