Uppsala universitet,

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för medicinsk cellbiologi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har cirka 100 anställda varav ungefär 25 är doktorander, 20 postdoktorer, och 30 forskare och professorer.

Arbetsuppgifter: Som ekonomisamordnare har du en mycket central roll där du arbetar nära prefekten och ingår i institutionens ledningsgrupp. Förutom att stötta prefekten, som leder institutionen, kommer du även att självständigt arbeta med att utveckla institutionens rutiner och strategi när det kommer till ekonomiska frågor, samt bistå med att leda det ekonomiska och administrativa arbetet. Du tar fram ekonomiska beslutsunderlag och kostnadskalkyler och ger stöd till ansvariga på olika nivåer i ekonomi- och planeringsfrågor.

På uppdrag av prefekten och institutionsstyrelsen upprättar du institutionens budget och ansvarar för tertial- och helårsbokslut, samt kvartals och månadsvis löpande ekonomisk uppföljning och analys av verksamhetsutfallet. Du kommer också att initiera och utarbeta planerings- och uppföljningsrutiner som naturligt stöder institutionens verksamhetsplanering och styrning.

Du kommer att arbeta med att säkerställa att korrekt redovisning sker av externa forskningsbidrag där det ingår att följa upp och redovisa forskningsprojekt gentemot projektledare, externa finansiärer och uppdragsgivare utifrån de särskilda regler som gäller för universitetet som statlig myndighet. Du kommer med andra ord att bistå den forskande personalen i ekonomi- och planeringsfrågor löpande.

Utöver detta blir du institutionens kontakt gentemot centrala verksamheter. I tjänsten ingår ett delat ansvar för viss administration, så som inventering, anläggningsredovisning och diarieföring. Övriga inom institutionen förekommande administrativa uppgifter kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi, eller motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har stor och flerårig erfarenhet av självständigt ekonomiarbete, inklusive arbete med kvalificerade redovisningsfrågor, uppföljning, rapportering, budget- och bokslutsarbete.

Arbetsuppgifterna kräver god förmåga till självständigt arbete, ansvarstagande, helhetsperspektiv, verksamhetsfokus, ett pedagogiskt tänk och god kommunikationsförmåga. Vi ser även att du har god förmåga till att ta initiativ och organisera, samt håller en hög nivå av service i ditt arbete genom noggrannhet och mycket god samarbetsförmåga.

Mycket god språklig förmåga i svenska och engelska och god datorvana är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet från universitet/högskola, och universitetets ekonomisystem Raindance och Primula är meriterande. Även erfarenhet av arbete med bidragsfinansierad forskning, EU-finansierade projekt och vana av att hantera avtal är meriterande. Kunskap om statlig redovisning och dess redovisningsmodell. Att vara bokslutssjälvständig är starkt meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Nils Welsh, 018-471 42 12, nils.welsh@mcb.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 24 april 2020, UFV-PA 2020/642.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 200401
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/642
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-02-27
Sista ansökningsdag 2020-04-24

Terug naar vacatures