Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för medicinska vetenskaper söker en biomedicinsk analytiker med kompetens inom lungfunktionsdiagnostik till forskargrupperna Klinisk fysiologi samt Lung- allergi och sömnforskning. Forskargrupperna är förlagda till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Arbetsuppgifter: Medverka i forskningsprojekt med inriktning lungfunktionsdiagnostik med både patienter (KOL- samt astmapatienter i första hand) och friska försökspersoner. Detta innefattar bl a lungfunktionsundersökningar med dynamisk, statisk spirometri, diffusionskapacitet för kolmonoxid, utandad kväveoxid samt impulsoscillometri. Studiekoordinatorroll för vissa av dessa studier ingår i uppdraget.

Metodansvar och apparatansvar ingår i arbetsuppgifterna. Även utvecklingsarbete och metodansvar för nya metoder såsom mätning av partiklar i utandningsluft och mätning av luftvägsdimensioner med hjälp av nanopartiklar kommer att ingå i uppdraget.

Kvalifikationskrav: Legitimerad biomedicinsk analytiker. Dokumenterad erfarenhet av kliniskt arbete och forskning inom klinisk fysiologi samt dokumenterad erfarenhet av lungfunktionsundersökningar.

Krav är att kunna självständigt utföra dynamisk och statisk spirometri, mätningar av diffusionskapacitet för kolmonoxid, kväveutsköljning, utandad kvävemonoxid och impulsoscillometri.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Det är önskvärt med erfarenhet av kliniska studier, både akademiska samt läkemedelsstudier, och tidigare erfarenhet av forskning såsom utbildning i Good Clinical Practice, GCP, eller att tidigare ha arbetat i forskningsprojekt.

Det är önskvärt att man ska kunna ta venösa blodprov samt att man ska kunna hantera dessa forskningsprov.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker en energisk person som vill arbeta i team och som samtidigt är självständig, flexibel och resultatinriktad.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 1 april 2020.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 1 år med eventuell möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av gruppchef Birgitta Appelfeldt, tel 018- 611 0239

Upplysningar om forskningsprojekten lämnas av professor Andrei Malinovschi, tel 018-611 42 91, e-post Andrei.Malinovschi@medsci.uu.se, professor Christer Janson, tel 018- 611 4115, Christer.Janson@medsci.uu.se.

Ansökan skall innehålla CV, kopior av examensbevis och betyg. Vi ser gärna att du lämnar uppgifter om två referenspersoner och/eller bifogar rekommendationsbrev.

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2020, UFV-PA 2020/337.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 april 2020
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/337
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-02-07
Sista ansökningsdag 2020-02-28

Terug naar vacatures