Uppsala universitet, Universitetsbiblioteket

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Universitetsbiblioteket är en integrerad del av Uppsala universitet. Dess uppgift är att ansvara för den vetenskapliga informationsförsörjningen inom universitetet samt delta i forskning och utbildning. Universitetsbiblioteket har ca 200 anställda och omsätter ca 270 mnkr. Läs mer om oss på www.ub.uu.se.

Arbetsuppgifter:

Universitetsbibliotekets organisation fokuserar på vad vi gör och inte var vi är. Vi söker nu dig som kan se biblioteket som en helhet och är intresserad av att leda, styra och vidareutveckla verksamheten inom lärande- och forskningsstöd. Du ingår i ledningsgruppen och din närmaste chef är den biträdande överbibliotekarien.

Avdelningens medarbetare har sin placering på våra olika bibliotek runt om i Uppsala och arbetar bland annat med undervisning och stöd i digitala metoder. Ett aktuellt utvecklingsområde inom avdelningen är Digital humaniora som byggs upp i nära samarbete med vetenskapsområdet.

I ditt uppdrag ingår även platsansvar för ett eller flera bibliotek samt rollen som kontaktperson gentemot det vetenskapsområde som de biblioteken primärt vänder sig till.

Kvalifikationskrav:

  • Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Erfarenhet som chef med verksamhets-, personal- och budgetansvar
  • Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete i en komplex organisation
  • Kunskap om och erfarenhet av IT- och digital utveckling

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Ditt ledarskap kännetecknas av förmåga att skapa goda relationer, utveckla och motivera till nya arbetssätt samt strategisk helhetssyn. Genom ditt sätt att lyhört leda och kommunicera skapar du tydlighet, får engagerade medarbetare och en utvecklande arbetsmiljö. Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska, är en förutsättning för att lyckas i rollen. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johanna Hansson, biträdande överbibliotekarie, Uppsala universitetsbibliotek. johanna.hansson@ub.uu.se eller tel. 018-471 1272.

Välkommen med din ansökan senast den 13 januari 2020, UFV-PA 2020/4184.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4184
Facklig företrädare
  • Nicklas Högås, Saco, 018-471 3963
  • Fia Wolters, ST, 018-471 4088
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2020-01-13

Terug naar vacatures