Uppsala universitet, Institutionen för teknikvetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Avdelningen för fasta tillståndets elektronik är idag en del av Institutionen för teknikvetenskaper vid Uppsala universitet, se https://www.teknik.uu.se/. Från och med 2020-01-01 kommer Institutionen för teknikvetenskaper att delas i tre nya institutioner. Avdelningen för solcellsteknik kommer då att tillhöra Institutionen för materialvetenskap.

Ytterligare information om forskargruppen finns att tillgå på websidan: https://www.teknik.uu.se/fasta-tillstandets-elektronik/forskningsomraden/tunnfilmssolceller/

Tidsbegränsad anställning på heltid, 6,5 månader med tillträde snarast.

Arbetsuppgifter: Utveckling av tunna filmer för användning i tunnfilmssolceller, inom ramen för det EU-finansierade projektet ARCIGS-M. I arbetet ingår även elektronmikroskopi av dessa tunna filmer för att undersöka sammansättning i områden mellan de olika tunna skikten. Eftersom filmerna och gränsskikten är så tunna behövs provpreparering med focussed ion beam (FIB), samt analys med transmissionselektronmikroskopi (TEM). Samverkansuppgifter, främst inom ramen för SciFest.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i teknisk fysik, materialvetenskap, eller motsvarande utbildning i angränsande område. Flerårig erfarenhet av TEM där krav för tjänsten är utmärkta kunskaper och dokumenterad erfarenhet av provpreparering med FIB, samt sammansättningsanalys av tunna filmer och gränsskikt. Vi kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska, samt förmåga att kunna kommunicera väl på svenska, då tjänsten även innehåller utåtriktad verksamhet.

Förmåga att snabbt sätta sig in i nya arbetsuppgifter och nya experimentella utrustningar i renrumsmiljö är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och du måste vara självgående, ha förmåga att leda och driva projekt och kunna samarbeta med andra forskare. Det är viktigt att du är pedagogisk, strukturerad och att du kan arbeta effektivt både individuellt och i grupp.

Instruktioner för ansökan:

Din ansökan ska innehålla:

  • Ett kort brev som beskriver dig själv och varför du anser dig själv vara lämpad för denna tjänst
  • CV (max. 2 sidor)
  • Publikationslista
  • Kopia av din doktorsexamen
  • Namn och kontaktuppgifter (adress, e-postadress och telefonnummer) till minst två referenspersoner

Ansökan kan med fördel skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Visstidsanställning.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Marika Edoff (marika.edoff@angstrom.uu.se). 

Välkommen med din ansökan senast den 11 december 2019, UFV-PA 2019/3968.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3968
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-27
Sista ansökningsdag 2019-12-11

Terug naar vacatures