Uppsala universitet, Teologiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Teologiska fakulteten i Uppsala är Sveriges största forsknings- och utbildningsenhet för frågor om religion och teologi. Fakulteten är universitetets äldsta och har bedrivit teologisk forskning och undervisning sedan 1477. Sammanlagt erbjuder vi 280 kurser och program med ämnen som sträcker sig från de stora världsreligionerna till nya värderingsmönster, från textkritisk bibelforskning till psykologiska, historiska, etiska och filosofiska studier. Här möter du en modern fakultet och institution som samspelar med omvärlden. Teologiska institutionen har 2500 studenter, drygt 110 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor

Arbetsuppgifter: I arbetsuppgifterna ingår att leda, samordna och medverka i institutionens uppdragsutbildning i mänskliga rättigheter, inriktat mot statliga myndigheter. I uppgifterna ingår ansvar för rapportering av verksamheten till uppdragsgivaren, sammanställande av material samt att utgöra universitetets huvudsakliga kontaktperson gentemot deltagande myndigheter. Viss undervisning kan ingå liksom utvecklingsarbete i samband med genomförande av uppdraget.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i teologisk etik med inriktning mänskliga rättigheter. God förmåga att arbeta självständigt med komplexa uppgifter. Mycket god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt på svenska. God stilistisk förmåga. Mycket god samarbetsförmåga. Administrativ skicklighet är ett krav för tjänsten. Administrativ skicklighet visas bland annat genom förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och för ändamålet anpassat sätt samt genom förmåga att ange och hålla tidsramar. Till skickligheten räknas övergripande verksamhetsplanering samt förmåga att hantera resurser på ett sätt som speglar verksamhetens prioriteringar liksom förmåga att arbeta strukturerat och utifrån en medvetenhet om mål och kvalitet.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av undervisning inom området mänskliga rättigheter. God kännedom om svenska myndigheter och deras arbetssätt. God förmåga att skapa förtroendefulla kontakter med företrädare för relevanta myndigheter, kursmedverkande lärare och institutioner. Erfarenhet av undervisning inom området mänskliga rättigheter är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-02-01

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-01-31

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anders Sjöborg, prefekt, 018-471 22 46, anders.sjoborg@teol.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 11 december 2019, UFV-PA 2019/4000.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-02-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4000
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-25
Sista ansökningsdag 2019-12-11

Terug naar vacatures