Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. För mer information se www.iob.uu.se.

Arbetsuppgifter: Att undersöka anatomin, framförallt de tandbärande benen, hos acanthothoracida pansarhajar - en grupp utdöda pansarfiskar från underdevon (419-393 miljoner år sedan). Projektet kommer huvudsakligen att baseras på mikrotomografiska data från tjeckiska acanthothoracider. Specifika arbetsuppgifter innefattar bl.a. att rekonstruera anatomin, särskilt skallen och käkarna, från mikrotomografiska data; att utför fylogenetiska analyser av acanthothoraciderna på basis av dessa data och tolkningar; och att presentera resultaten i form av artiklar i vetenskapliga tidskrifter.

Kvalifikationskrav: PhD i paleontologi eller motsvarande. Postdoktoral forskningserfarenhet på tidiga ryggradsdjur, särskilt acanthothoracider och andra pansarhajar. Flytande i engelska i både tal och skrift. 

Önskvärt/meriterande i övrigt: Erfarenhet av att rekonstruera fossila morfologier från tomografiska data. 

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-10-31

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Per Ahlberg, e-post Per.Ahlberg@ebc.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 5 december 2019, UFV-PA 2019/4035.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4035
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-21
Sista ansökningsdag 2019-12-05

Terug naar vacatures