Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö med drygt 200 medarbetare. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Vi driver ett flertal framgångsrika forskningsprojekt med fokus på naturlig och sexuell selektion, molekylär evolution, artbildning, mikrobiell diversitet och ekosystemprocesser. Se vidare www.ieg.uu.se.

Projektbeskrivning: Projektet fokuserar på omsättningen av organiskt bundet kol i vatten och sediment.. Målet är att genom experimentellt arbete få bättre förståelse om huruvida olika typer av organiskt bundet kol kan omvandlas till växthusgaser (koldioxid och metan), eller i vilken omfattning det organiska kolet är stabilt. Tjänsten kommer innebära arbetsuppgifter i två olika pågående forskningsprojekt som undersöker omsättningen av kol i inlandsvatten.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna är att leda, utföra och utvärdera experiment rörande omsättningen av organiskt material i sediment och vatten. Inom ramen för arbetet ingår även fältarbete samt handledning av doktorander.

Kvalifikationskrav: En doktorsexamen inom limnologi, akvatisk biogeokemi eller annat relevant område, samt kunskap om akvatisk biogeokemi. Erfarenhet av experimentellt arbete när det gäller omsättning av organiskt bundet kol i sediment, och av mätning av koldioxid och metan. Stor vikt lägg vid personlig lämplighet såsom noggrannhet, hög analytisk förmåga, och förmåga att samarbeta och handleda. Kandidaten ska behärska engelska mycket bra såväl i tal som i skrift.

Meriterande: Kunskap om analytiska metoder inom forskningsprojektets fokus är meriterande, både gällande kemiska analyser på labb och statistiska analyser av experimentdata. 

Instruktioner för ansökan: Ansökan ska innehålla 1) ett brev där du beskriver dig själv och dina forskningsintressen, 2) CV och publikationslista, och 3) namn och kontaktuppgifter på två referenspersoner. Ansökan bör skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning. 

Tillträde: 2020-01-07 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-09-15.

Anställningens omfattning: 80 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sebastian Sobek, e-mail: sebastian.sobek@ebc.uu.se, tel: 018-471 2718 Lars Tranvik, lars.tranvik@ebc.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 16 december, UFV-PA 2019/4116.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-09-15
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20200107
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4116
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2019-12-16

Terug naar vacatures