Uppsala universitet, Institutionen för kemi - Ångström

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för kemi - Ångström bedriver forskning och utbildning inom kemiämnet. Institutionen har fler än 200 anställda och omsätter drygt 200 miljoner kronor. Vid institutionens sex program bedrivs mycket framgångsrik forskning av hög internationell klass. Vi har ett stort antal externt finansierade forskningsprojekt, ofta med internationellt samarbete och vi ser en fortsatt god tillväxt inom vårt ämnesområde. Institutionen har utbildningsuppdrag inom kandidat-, ingenjörs- och civilingenjörsprogram samt masterprogram.

Särskild ämnesbeskrivning: Det EU-finansierade projektet SoFiA genomförs inom programmet för fysikalisk kemi vid UU, samt med sju övriga partners inom Europa. Programmet fysikalisk kemi har en stark grundläggande forskning inom områdena solenergi och kemisk dynamik.

Arbetsuppgifter: Koordinering av EU-projektet SoFiA. Kommunikation, planering, samordning och uppföljning av projektet med samtliga partner samt rapportering till EU-kommissionen.

Kvalifikationskrav:

  • Utbildning: Doktorsexamen inom naturvetenskap/teknikvetenskap inom för projektet, relevant område, ssk polymerer.
  • Erfarenheter: tidigare erfarenhet av att arbeta i EU-projekt.
  • Kunskaper: Engelska flytande i tal och skrift,
  • Kompetenser: Dokumenterad förmåga att sammanställa framgångsrika projektansökningar som fått EU-stöd. Vetenskaplig och entreprenöriell kompetens som visas genom vetenskapliga publikationer i internationella referee-granskade tidsskrifter, samt patent. God organisationsförmåga och att organisera och koordinera projekt, konferenser o.dyl.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom projektet, samt bidra till dess framtida utveckling.

Instruktioner för ansökan: Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-01-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning utlandsstationerad i Italien t.o.m. 2019-12-31.

Anställningens omfattning: 75 %

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Leif Hammarström, 018-471 3648.

Välkommen med din ansökan senast den 22 november 2018, UFV-PA 2018/3893.

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3893
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-11-08
Sista ansökningsdag 2018-11-22

Terug naar vacatures