Uppsala universitet, Institutionen för teknikvetenskaper

Institutionen för teknikvetenskaper är en av de största institutionerna vid Uppsala universitet och bedriver forskning inom en rad olika teknikämnen. Institutionen har cirka 360 medarbetare och har sin verksamhet vid Ångströmlaboratoriet samt Campus Gotland.

Forskningen på avdelningen för Fasta Tillståndets Elektronik fokuserar på två huvudsakliga områden: elektronik för hållbar energianvändning och smart elektronik för hälso- och sjukvård. Specifika forskningsområden inkluderar solceller, flexibel elektronik, sensorer, energi-effektiva RF-komponenter, biomedicinsk mikrovågsteknik och tunnfilmsteknik.

Bakgrund: Snabb och noggrann screening av genetiska markörer är avgörande för korrekt diagnos av många sjukdomar såväl som för övervakning av terapeutisk behandling. Tillgängliga teknologier baserade på molekyl- och masspektrometri, såsom PCR-baserade och sekvenseringsbaserade tillvägagångssätt är, trots att de ofta används för diagnostiska ändamål, begränsade av snabbhet och pris. 

Arbetsuppgifter: Projektet syftar till att utnyttja närfältsmetoder som energiöverföring genom Förster-resonans och närfältsmikroskopi för att utveckla en mikrochipbaserad plattform med hög genomströmning för snabb molekylär identifiering och sekvensering av genetiska material. Ett framgångsrikt projekt kommer att leda till en allmänt användbar plattform för diagnostik och övervakning med hög genomströmning som är tillämplig på ett brett spektrum av sjukdomar inklusive cancer. Projektets tvärvetenskapliga natur kräver ett nära samarbete med forskare och ingenjörer inom elektronik, fysik, bioteknik, ytkemi, genomik och proteomic, både inom och utanför gruppen.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i fysik, bioteknik eller materialvetenskap. Tidigare erfarenhet av optiska mätningar, särskilt studier av enstaka molekyler/kvantprickar, närfältsoptik och hantering av biologiska material är fördelaktigt.Vi kräver god muntlig och skriftlig färdighet i engelska. Konstruktiv och samverkande attityd är ett måste.

Ansökan bör innehålla:

  • Följebrev med en kort beskrivning av tidigare forskning, forskningsintressen och kvalifikationer.
  • CV och publikationslista.
  • Kopior på examensbevis samt andra officiella akademiska dokument.
  • Namn och kontaktuppgifter på två referenspersoner samt kontaktinformaion till dessa.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Januari 2019.

Anställningsform: Tidsbegränsad heltidsanställning under ett år med möjlighet till förlängning med ytterligare ett år.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av Dr. Apurba Dev, 073-460 67 54, e-post apurba.dev@angstrom.uu.se. Information om avdelningen för fasta tillståndets elektronik finns på www.teknik.uu.se/fte/.

Välkommen med din ansökan senast den 10 december 2018, UFV-PA 2018/3821.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Januari 2019
Löneform Fast Lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3821
Facklig företrädare
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
Publicerat 2018-11-08
Sista ansökningsdag 2018-12-10

Tillbaka till lediga jobb