Uppsala universitet, Institutionen för medicinsk cellbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för Medicinsk cellbiologi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har cirka 85 anställda varav ungefär 25 är doktorander, 20 postdoktorer, och 30 forskare och professorer.

Arbetsuppgifter

Att bistå vid utveckling av nya innovationer och verktyg för användning inom området medicin och farmaci med hjälp av avancerad 3D-printning. Utveckling av nya metoder för analys av experimentella modeller och för molekylär analys. Utveckling av cellbiologiska applikationer inom bioprintning. Arbetet går i huvudsak ut på att utveckla nya högkvalitativa metoder, verktyg och i särskilda fall undervisningsmedel tillsammans med forskare och innovatörer inom vetenskapsområdet medicin och farmaci inom ramen för U-PRINT.

Undervisning inom forskarutbildning och grundutbildning relaterat till 3D-printning och bioprintning samt viss handledning av studenter ingår i arbetsuppgifterna (dock högst 20 % av arbetstiden), liksom att vara delaktig och i vissa fall drivande i att skriva anslagsansökningar.

Arbetsuppgifterna innefattar även att informera om verksamheten, samt att bidra till skapandet av ett nationellt nätverk för intressenter inom ämnesområdet.

Kvalifikationer

Mastersexamen i biomedicin, biologi eller motsvarande. Sökanden skall ha goda kunskaper inom cellodling och erfarenhet av arbete med cellanalysmetoder, samt kunskap och praktisk erfarenhet av produktion av analyssystem för studier av celler med hjälp av 3D-printning. Sökanden skall ha mycket goda kunskaper inom CAD och 3D-printning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Meriterande

Erfarenhet av metodutveckling och patentering exempelvis inom diagnostikapplikationer med hjälp av 3D-printning är meriterande.

Villkor

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2018-12-01 eller enligt överenskommelse

Anställningens omfattning: 100 %.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 12 månader med möjlighet till förlängning.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Universitetslektor Johan Kreuger, tel. 018-471 4079, Johan.Kreuger@mcb.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 9 november 2018, UFV-PA 2018/3559.

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3559
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-10-19
Sista ansökningsdag 2018-11-09

Terug naar vacatures