Uppsala universitet, Tandemlaboratoriet

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Tandemlaboratoriet är en nationell forskningsinfrastruktur vid Uppsala Universitet som arbetar med tillämpning och utveckling av metoder för materialkaraktärisering med hjälp av snabba joner. I utrustningen ingår ett flertal acceleratorer såväl som jonkällor och många olika experimentella mätstationer med avancerade detektorer och komplex elektronik för analys. I Tandemlaboratoriets verksamhet pågår, vid sidan av tillämpning av redan etablerade acceleratorbaserade materialanalytiska tekniker, en konstant utveckling av nya metoder för jonstrålebaserad icke-förstörande analys av material på nanometersnivå. Kandidaten för tjänsten ska medverka i såväl utveckling av ny instrumentering som drift och underhåll av befintlig utrustning.

Arbetsuppgifter:

  • Installation och testning av forskningsutrustning med fokus på jonstrålebaserad materialanalys
  • Drift, underhåll och utveckling av elektrisk och elektronisk utrustning
  • Drift, underhåll och utveckling av vakuumutrustning
  • Mekanisk konstruktion, montering och testning
  • Allmän tekniskt stöd för drift och utveckling vid Tandemlaboratoriet
  • Viss administration mest i form av teknisk dokumentation

Kvalifikationskrav:

BSc i teknik eller fysik eller motsvarande arbetserfarenhet inom relevant ämnesområde. Vi söker kvalificerade och motiverade kandidater med stort intresse att stödja akademisk forskning. Kunskap och erfarenhet av elektronik- och mekanikarbete samt kvalitetskontroll; god muntlig och skriftlig färdighet i engelska; förmåga att ta egna initiativ och att arbeta både självständigt och i grupp. 

Önskvärt/meriterande i övrigt:

Tidigare erfarenhet av utrustning för acceleratorer eller atom- och kärnfysikexperiment är meriterande liksom erfarenhet med högvakuumteknik och högspänningsteknik såväl som elektronik. Vi utgår från att du vill ta ansvar, kan driva flera aktiviteter samtidigt, är innovativ och har ett genuint intresse för teknik.

Uppsala universitet har ambitionen att främja jämställdheten genom en jämnare könsfördelning. Flertalet anställda inom denna kategori är män varför vi gärna ser kvinnliga sökande till anställningen.

Lön: sätts efter kompetens; ange löneanspråk i ansökan.

Tillträde: snarast

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning två år

Anställningens omfattning: 100 %

Ansökan: Det är önskvärt att ansökan skrivs på engelska, innehåller en kort beskrivning av relevanta erfarenheter, CV, kopior av examensbevis och betyg och övriga handlingar som sökanden önskar åberopa. Vi ser gärna att du lämnar uppgift om referenspersoner eller bifogar rekommendationsbrev.

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Daniel Primetzhofer, e-post: daniel.primetzhofer@physics.uu.se, tel 018-471 3040

Välkommen med din ansökan senast den 18 november 2018, UFV-PA 2018/3312.

Anställningsform Vast dienstverband
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2018/3312
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
Publicerat 2018-10-05
Sista ansökningsdag 2018-11-18

Terug naar vacatures