Uppsala universitet, institutionen för geovetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala universitet är Sveriges största och bredaste institution av sitt slag med cirka 200 anställda och avdelningar för geofysik, geologi, paleontologi, hydrologi, meteorologi och naturresurslära.Vår forskning sträcker sig inifrån jordens kärna ut till atmosfären, från mikroskopiska mineral och fossil till hur berg och oceaner bildas, från tiden för jordens födelse fram till idag. Vi kartlägger jordens och livets utveckling över flera miljarder år och studerar sambandet mellan atmosfären och haven med hänsyn till klimatförändringar och hållbar utveckling. För mer information se www.geo.uu.se.

Geofysikenheten är Sveriges ledande forskningsenhet inom fasta jordens fysik, och består idag av ca 50 medarbetare, varav ca 15 är doktorander och ett tiotal är juniora medarbetare med doktorsgrad. Enheten driver det svenska nationella seismiska nätet, som idag består av ca 70 permanenta bredbandiga mätstationer. Enheten har även omfattande utrustning för aktiva och passiva studier med seismiska och elektromagnetiska metoder. Aktuella forskningsinriktningar inkluderar inducerad seismicitet relaterad till gruvor och underjordiska konstruktioner, geotermi och injektion av vätskor,  som t.ex. koldioxid, vid större djup. Andra viktiga områden inkluderar utvecklingen av innovativa bearbetningsverktyg för seismiska reflektionsdata, multidimensionella inversmetoder för seismisk tomografi och elektromagnetiska data, integrerad inversion av olika slags data, samt numerisk modellering. För mer information om programmet, se: www.geo.uu.se/forskning/geofysik/.

Geofysikenheten inom institutionen för geovetenskaper, Uppsala universitet, har för avsikt att anställa en ny junior medarbetare på ett tvåårigt postdoktorskontrakt. Ansökningar från forskare inom samtliga områden inom fasta jordens fysik välkomnas.

Forskningsprofil och arbetsbeskrivning:
Postdoktorn ska ägna sig åt forskning. Postdoktorns forskningsinriktning  definieras i samråd  mellan geofysikenheten och kandidaten. Information om pågående forskning inom geofysikenheten har nämnts ovan. 

Kvalifikationskrav:
Den sökande ska ha en doktorsexamen i geofysik eller motsvarande. Doktorsexamen skall ha utfärdats senast vid anställningens början och högst tre år före ansökningstidens utgång, men kan vara äldre om det finns särskilda skäl. Dessa skäl kan vara perioder av t.ex. sjukskrivning eller föräldraledighet etc., vilka dras från treårsperioden.

Ansökningsförfarande:
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där den sökande presenterar sitt forskningsområde, ett CV, en kort forskningsplan, en publikationslista, samt kopior på examensbevis. Den sökande ska kunna inlämna rekommendationsbrev och kontaktinformation för referenspersonerna bör ingå i ansökan. 

Föräldraledighet, deltidsarbete på grund av vård av barn, fackligt uppdrag, militärtjänst eller liknande beaktas som arbetslivserfarenhet och bör anges i meritförteckningen.

Övrigt:
Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet. Inom denna kategori är en majoritet av de anställda män, och vi välkomnar därför särskilt kvinnor som sökande.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast, efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om två år.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av 
Professor Roland Roberts, tel. 018-471 2384, e-post: roland.roberts@geo.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 februari 2018, UFV-PA 2016/3904.

Anställningsform Tijdelijk dienstverband langer dan 6 maanden
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2016/3904
Facklig företrädare
  • Ellena Papaioannou, Seko, 018-471 3315
  • Per Sundman, Saco-rådet, 018-471 1485
  • Suzanne Borén Andersson, TCO/ST, 018-471 6251
Publicerat 2017-12-21
Sista ansökningsdag 2018-02-28

Terug naar vacatures