Uppsala universitet, Institutionen för informatik och media

Beskrivning

Vid institutionen för informatik och media undervisar och forskar vi inom informationssystem, människa-datorinteraktion samt medie- och kommunikationsvetenskap. Styrkan med denna sammansättning är att vi samlar kompetens, nätverk och forskare från olika men samtidigt tangerande områden. Därmed uppnår vi synergieffekter samtidigt som olikheterna genererar en kreativ och spännande forskarmiljö.

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar administration i relation till kurser inom systemvetenskapliga kandidat- och mastersprogrammen, men även att vara behjälplig under undervisningsmoment såsom laborationer och lektioner. Arbetet innefattar även rättning och handledning.

Kvalifikationer

Kandidatexamen med 90hp inom informationssystem, data- och systemvetenskap eller motsvarande. Du ska ha goda språkkunskaper i engelska, både sett till tal och skrift.

Villkor

Anställning som amanuens regleras i Högskoleförordningen 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (HF 5 kap §10).

Meriterande i övrigt

Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga samt att självständigt kunna driva och slutföra sina arbetsuppgifter inom givna tidsramar, även under tillfälliga arbetstoppar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, så som förmågan att kunna ta egna initiativ och lösa problem, på ett för verksamheten konstruktivt sätt.  Det är meriterande om du har avslutade kurser eller erfarenhet inom pedagogik samt om du har goda språkkunskaper i svenska, både i tal och skrift. Vi ser det även som extra meriterande om du för närvarande studerar första året på mastersprogrammet inom systemvetenskap vid Uppsala universitet samt om du har programmeringsvana i programmeringsspråket Python och har möjlighet att arbeta på distans under sommaren 2025.

Ansökningsförfarande

Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av dig själv samt en motivering till varför du söker tjänsten. Uppge även om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Ansökan skall även innehålla en kortfattad beskrivning av din pedagogiska grundsyn, hur du ser på lärande och hur du ser på att lära ut till andra.  Ansökan ska dessutom innehålla ett CV samt ett studieresultat och ett studieintyg.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Om anställningen

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2023-08-26 eller efter överenskommelse med Uppsala som arbetsort.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m.  2025-06-30

Anställningens omfattning: 10 – 15% enligt överenskommelse

Upplysningar om anställningen lämnas av: Christer Stuxberg, christer.stuxberg@im.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 21 juni 2024, UFV-PA 2024/2014.

 Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-26
Löneform Individuell lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10-15
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2014
Publicerat 2024-06-04
Sista ansökningsdag 2024-06-21

Tillbaka till lediga jobb