Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Anställningen är placerad i forskargruppen Hälsovetenskap och e-hälsa vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa. Forskargruppen är värd för det tvärvetenskapliga och transdisciplinära forskningsprogrammet U-CARE. Inom U-CARE är vi experter på att tillsammans med de forskningen berör utveckla, testa och utvärdera psykologiska e-hälsointerventioner för människor med kroppslig sjukdom och deras anhöriga. Vi har ett flertal internationella samarbeten och vår breda kompetens inom vetenskaplig metod uppmärksammades i den senaste utvärderingen av forskning vid Uppsala universitet. Vi har utvecklat en internetbaserad forsknings- och behandlingsplattform, U-CARE-plattformen (Plattformen), för att leverera internetadministrerade interventioner (t.ex. psykologiskt stöd och behandling) och stödja forskningsprocedurer såsom informerat samtycke, randomisering och insamling av data. Ett flertal ’feasibility’-studier, pilotstudier och kontrollerade studier med ansvariga forskare inom U-CARE och forskargruppen Hälsovetenskap och e-hälsa samt andra forskargrupper genomförs på Plattformen.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en erfaren och engagerad forskningsassistent för att arbeta med ett spännande och innovativt forskningsprogram (INVOLVERA) inom området hälsa och åldrande. Programmet har fått ekonomiskt stöd från Vetenskapsrådet och Familjen Kamprads stiftelse. Personen vi söker kommer främst att arbeta med INVOLVERA där vi ska testa och utvärdera ett självhjälpsprogram baserat på beteendeaktivering för personer med demens och depression, som ursprungligen utvecklades i Storbritannien och har anpassats för en svensk kontext. Självhjälpsprogrammet har anpassats i nära samarbete med personer med demens, deras anhöriga, vårdpersonal och ideella organisationer. 

Arbetsuppgifterna inkluderar att: koordinera arbetet för de personer med demens och deras anhöriga som arbetar med projektet; rekrytera studiedeltagare (via brev, e-post, sms, telefon); samla in data; mata in data i databas; besvara frågor om projektet från potentiella studiedeltagare; ge tekniskt stöd till studiedeltagare som använder U-CARE-plattformen (www.u-care.se); skriva mötesanteckningar; sammanfatta forskningslitteratur; rapportera forskningsprojekts progress. Andra administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå. Arbetet kan också omfatta andra forskningsprojekt inom områdena mental hälsa och/eller digital hälsa. 

Kvalifikationskrav

Vi söker en person som har masterutbildning inom relevant område, som folkhälsovetenskap, beteendevetenskap, sociologi, psykologi, global hälsa eller vårdvetenskap. Erfarenhet av administratörssystem och goda kunskaper i MS Office, referenshanteringssystem och statistikprogram som SPSS, R eller STATA krävs. Erfarenhet och/eller utbildning i att analysera och rapportera data insamlade med kvalitativa och/eller kvantitativa metoder är ett krav.

Den sökande ska kunna uttrycka sig väl, både muntligt och skriftligt, på svenska och engelska. Som sökande bör du ha lätt att samarbeta och trivas med att arbeta både självständigt och i mindre projektgrupper. Vidare läggs stor vikt vid personlig lämplighet, såsom vilja att ta ansvar, flexibilitet, problemlösningsförmåga samt kvalitetsmedvetenhet. Initiativförmåga och ett strukturerat arbetssätt är extra viktigt för denna anställning. Som person vill vi att du ska vara effektiv, kunna själv prioritera bland många olika arbetsuppgifter, kunna hantera snabba förändringar i uppgifter, vara noggrann och intresserad av att hela tiden stötta och utveckla gruppen.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Den sökande bör ha stort intresse av, och inneha goda förkunskaper i, relevant område för projektet. Tidigare erfarenhet av arbete med att planera och genomföra klinisk forskning, vetenskapligt skrivande och dokumenterad erfarenhet av arbete med interventionsforskning och/eller hälsa och åldrande och/eller mental hälsa är starkt meriterande. Erfarenhet av ’public contribution’ i forskning, d.v.s. att samarbeta med representanter för de grupper som forskningen berör, är meriterande.

Ansökningsförfarande

Din ansökan ska innehålla:

  • Ditt Curriculum Vitae
  • Ett brev i vilket du beskriver varför du söker anställningen (max två sidor)
  • Kopior på examensbevis
  • Examensarbete
  • Kontaktinformation till minst två referenspersoner varav åtminstone en till nuvarande eller tidigare chef

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde 2024-08-05 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av:  forskargruppsledare professor Louise von Essen, louise-von.essen@kbh.uu.se, 070-425 07 14 eller biträdande forskargruppsledare och projektledare, Dr Joanne Woodford, joanne.woodford@kbh.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2024, UFV-PA 2024/2019.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-05
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/2019
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-30
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb