Uppsala universitet, Institutionen för medicinsk cellbiologi

Institutionen för medicinsk cellbiologi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har över 110 anställda varav ungefär 25 är doktorander, 10 postdoktorer, och 40 forskare, lärare och professorer.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i en projektgrupp som studerar insulin-producerande cellers differentiering, överlevnad och funktion. Inom ramen för detta projekt kommer du att använda dig av molekylära och cellbiologiska verktyg för att karakterisera och manipulera insulin-producerande beta-celler.  I arbetsuppgifterna ingår dessutom odling av klonala och primära beta-celler, transduktion av dessa celler, avbildning av levande celler med olika fluorescensmikroskopiska tekniker och flödescytometri, proteinanalys medelst immunoblotting, PCR-tekniker, bildanalys samt mätningar av insulinsekretion med ELISA.

Kvalifikationskrav
Sökande ska inneha en Masterexamen i biomedicin, medicin, biologi, bioteknologi eller motsvarande. Krav för anställningen är att den sökande har tidigare erfarenhet av cellbiologiska och molekylärbiologiska tekniker. Även god förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på engelska är ett krav.

Önskvärt/meriterande i övrigt
God förmåga att uttrycka sig muntligt och skriftligt på svenska är önskvärt. Tidigare erfarenhet av laborativt vitro arbete med insulin-producerande celler virala vektorer är också meriterande.

Ansökan ska innehålla en kort beskrivning av relevant erfarenhet, CV, kopior av examensbevis och eventuella översättningar av sådana. Skicka även med rekommendationsbrev eller kontaktinformation till tidigare arbetsgivare.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Nils Welsh, 018-471 4212, nils.welsh@mcb.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2024, UFV-PA 2024/1745.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1745
Kontakt
  • Nils Welsh, 018-4714212
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-24
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb