Uppsala universitet, Institutionen för kvinnors och barns hälsa

Doktorand inom området medicinsk psykologi med inriktning psykologisk behandling i cancerrehabilitering
Vill du arbeta med forskning, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som doktorand på Uppsala universitet.

Institutionen för kvinnors och barns hälsa är en internationell och mångprofessionell institution med fokus på kvinnors, föräldrars och barns hälsa och välfärd. Det globala hälsoperspektivet är alltid närvarande, och vi samarbetar över professioner och kliniska områden, både inom utbildning och inom forskning.

Anställningen är placerad i forskargruppen reproduktiv hälsa vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa. Forskningsprojektet leds av docent Lisa Ljungman.

Vi rekryterar nu en motiverad person som är intresserad av att arbeta med forskning inom området medicinsk psykologi, med fokus på att utvärdera psykologisk behandling inom cancerrehabilitering.

Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på https://www.kbh.uu.se/.

Arbetsuppgifter
Som doktorand kommer du att tillsammans med projektgruppen utveckla och utvärdera psykologiskt stöd och behandling för föräldrar till barn med cancer, och för vuxna som diagnosticerats med cancer. Som doktorand kommer du att främst arbeta i ett projekt där vi utvecklar och utvärderar en psykologisk parterapeutisk intervention för föräldrar till barn med cancer. Projektet omfattar både en intervjustudie, en användbarhetsstudie, och en randomiserad kontrollerad prövning av behandlingens effekt. Du kommer vara delaktig i planering och genomförande av alla delar av projektet. Som doktorand kommer du arbeta med att rekrytera deltagare, genomföra bedömningsintervjuer och kvalitativa forskningsintervjuer, organisera och administrera datainsamling, analysera data med både kvalitativ och kvantitativ analys, samt författa rapporter över studiernas resultat. Därtill kommer du arbeta med våra patientmedverkare som vi regelbundet träffar för att säkerställa våra studiers relevans för både patienter och anhöriga.

Forskarutbildningen omfattar fyra års heltidsstudier.

Kvalifikationskrav
Behörig att antas till utbildning på forskarnivå är den som har avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Den sökande skall ha grundutbildning inom psykologi eller ett närliggande ämne.

Den sökande ska kunna arbeta självständigt och vara mycket välorganiserad. Personen bör vara högt motiverad till att arbeta med forskning, vara noggrann och målinriktad. Sökande ska ha god kommunikativ förmåga och intresse av att arbeta självständigt under handledning samt ha mycket god förmåga att uttrycka sig på̊ såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Därtill ska den sökande ha ett intresse för forskning på psykologiska behandlingsinterventioner, samt viss egen forskningserfarenhet inom ämnesområdet, och erfarenhet av datahantering. Administrativ skicklighet och förmåga att samordna i ett projekt är nödvändigt för anställningen.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom flexibilitet, förmåga att prioritera, och god samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Det är önskvärt att du har kunskap om psykologiska konsekvenser av cancer hos patienter och anhöriga, samt erfarenhet av forskning om psykologiska interventioner i detta fält. Det är meriterande om du har arbetat med forskning tidigare inom detta område. Bland annat på grund av att projekt involverar arbete tillsammans med psykologer och psykoterapeuter är det meriterande om du har en master i psykologi och erfarenhet av arbete med studier inom psykologisk interventionsforskning. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med online-stöd då arbetet i vår grupp i huvudsak fokuserar på interventioner som levereras online.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet när det gäller vem som bedöms ha bäst förutsättningar att genomföra det planerade projektet och forskarutbildningen.

Bestämmelser för doktorander återfinns i Högskoleförordningen 5 kap §§ 1-7 samt i universitetets regler och riktlinjer.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, enligt HF 5 kap § 7. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Lisa Ljungman, lisa.ljungman@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 7juni  2024, UFV-PA 2024/1727.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1727
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb