Uppsala universitet, Institutionen för fysik och astronomi

Vill du arbeta med att undervisa biologi till engagerade studenter på tekniskt-naturvetenskapligt basår, med stöd av kompetenta och trevliga kollegor i en internationell miljö? Vill du ha en arbetsgivare som satsar på ett hållbart medarbetarskap och erbjuder trygga, förmånliga arbetsvillkor? Välkommen att söka anställning som universitetsadjunkt på Uppsala universitet.

Tekniskt-naturvetenskapligt basår ger studenter möjlighet att komplettera naturvetenskapliga ämnen så att behörighet till universitetsstudier inom sådana ämnen blir möjliga. Efter avklarad basårsutbildning har studenterna en reserverad plats för fortsatta studier vid Uppsala Universitet enligt en inriktning de valt. Utbildningen attraherar studenter med höga meritpoäng (https://shorturl.at/tOTX0). Basåret är förlagt till Institutionen för fysik & astronomi och organiseras av avdelningen för grundutbildning.

Arbetsuppgifter 
Du kommer att undervisa på basåret, speciellt inom biologi. Tillsammans med de andra lärarna på basåret kommer du att undervisa på introduktionskursen, och andra kurser där du har ämneskompetens (t.ex. kemi). Du kommer också att delta i arbetet vid avdelningen för grundutbildning rörande basårets administration och utveckling i stort.

Kvalifikationskrav
Gymnasielärarexamen med ämnesfördjupning inom biologi, alternativt masterexamen i biologi eller motsvarande med kompetenser som täcker innehållet i gymnasieskolans biologiämne. God förmåga att skriva och tala svenska för arbetsuppgifter rörande administration, undervisning och återkoppling till studenter i muntlig och skriftlig form.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Vid urval bland behöriga sökande kommer särskild vikt att fästas vid dokumenterad ämnesfördjupning inom biologi. Ämnesfördjupning kan avse avlagd gymnasielärarexamen med biologi som huvudämne alternativt examen på masternivå i biologi. Gymnasielärarexamen med biologi som huvudämne och kemi som ämneskombination kommer anses vara meriterande för tjänsten. Ämneskunskaper inom kemi och biokemi på universitetsnivå är meriterande för tjänsten.

Vidare kommer förmåga att planera, initiera, leda och utveckla utbildning och undervisning, liksom förmåga att forskningsanknyta undervisningen sett utifrån forskning i det aktuella ämnet, ämnesdidaktik och högskolepedagogik att tillmätas betydelse.

Personliga egenskaper som kommer tillmätas betydelse är att du är serviceinriktad, har god förmåga till skriftlig och muntlig kommunikation, uppvisar samarbetsförmåga och flexibilitet

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 12 månader. Omfattningen är heltid/100 %. Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Andreas Lindblad, 018-471 35 45, andreas.lindblad@physics.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2024, UFV-PA 2024/1436.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1436
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-04-25
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb