Uppsala universitet, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap är en institution inom Medicinska fakulteten vid Uppsala universitet. Vid institutionen finns idag ca 200 medarbetare och ytterligare 150 forskare är kopplade till institutionen. Verksamheten består av 10 forskargrupper och utbildning bedrivs på alla nivåer. Här kan du läsa mer om oss: https://www.pubcare.uu.se/

Forskargruppen Hälso- och sjukvårdsforskning, Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap vid Uppsala universitet är en tvärvetenskaplig miljö som bedriver forskning inom hälso- och sjukvårdens samt äldreomsorgens styrning och organisation.

Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår att fungera som ett stöd till forskargruppen och den ansvariga forskningsledaren i arbetet med att planera och följa upp forskargruppens verksamhet. Koordinatorn ansvarar exempelvis för planering och genomförande av ledningsgruppsmöten, forskargruppsmöten och seminarier, utformning av avtal och överenskommelser samt för framtagandet av årsrapporter och andra uppföljningar av forskargruppens verksamhet. I tjänsten ingår även att bistå i rekryteringsarbetet inom forskargruppen samt att ansvara för framtagandet av ansökningar för associerade forskare samt gästforskare. En viktig del är också planering och genomförande av aktiviteter riktade mot externa aktörer, såsom nationella och internationella workshops och konferenser. En specifik uppgift i detta sammanhang är att ansvara för koordinering av aktiviteter inom ett nationellt nätverk för forskning om hälso- och sjukvårdens styrning och organisation.

Vidare ska koordinatorn löpande bevaka utlysningar av forskningsmedel (nationellt och internationellt) samt vara behjälplig i framarbetandet av forskargruppens forskningsansökningar och etikansökningar. Utöver detta kommer koordinatorn också att vara ansvarig för omvärldsbevakning och kommunikation med övriga samhället. Ytterligare administrativa arbetsuppgifter kan förekomma inom ramen för anställningen.

Tjänsten innefattar dessutom koordinering, planering, och delansvar för genomförande av olika forskningsprojekt, vilket exempelvis kan innefatta färdigställande av ansökningar för etiskt godkännande, rekrytering av deltagare och insamling av data, medverkan i dataanalys och tolkning av resultat samt författande av arbetsrapporter inom området hälso- och sjukvårdens styrning och organisation. I tjänsten ingår även koordinering inom ett pågående forskningsprogram om välfärdsmarknader, exempelvis avseende stöd till framtagandet av datahanteringsplaner, mötesförberedelser, ekonomisk uppföljning samt kommunikation internt och externt.

Kvalifikationskrav
Masterexamen inom folkhälsa/folkhälsovetenskap. Goda kunskaper inom förvaltningspolitik samt om hur hälso- och sjukvård och äldreomsorg styrs och organiseras. Tidigare erfarenhet av arbete med:

  • Planering, samordning och genomförande av forskningsprojekt om hälso- och sjukvård och äldreomsorg
  • Koordinerande och administrativa uppgifter i en tvärvetenskaplig forskningsmiljö som exempelvis verksamhetsplanering, verksamhetsuppföljning, framtagandet av avtal och överenskommelser, omvärldsbevakning och rekryteringsfrågor.
  • Löpande bevakning av utlysningar av forskningsmedel samt framtagande av forskningsansökningar och etikansökningar
  • Organisering och genomförande av externa möten och konferenser samt koordinering av nätverk Samverkan och genomförande av projekt på uppdrag av myndigheter, regioner och kommuner

God förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet såsom flexibilitet, initiativförmåga, lyhördhet och självständighet. Eftersom arbetet innebär många kontakter med personer på olika nivåer inom universitetet måste personen ha mycket god samarbetsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Tidigare erfarenhet av att arbeta med utredningar, analyser samt koordinerande uppgifter inom och på uppdrag av myndigheter är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställnings kan komma att tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde september 2024 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Ulrika Winblad

Tel: 018-471 6563

Mejl: Ulrika.Winblad@pubcare.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 6 juni 2024, UFV-PA 2024/1210

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2024/1210
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2024-05-23
Sista ansökningsdag 2024-06-06

Tillbaka till lediga jobb