Uppsala universitet, Institutionen för freds- och konfliktforskning

Institutionen för freds- och konfliktforskning grundades 1971 med syftet att bedriva forskning och erbjuda utbildning inom området fred- och konfliktstudier. Institutionen är idag en ung, dynamisk och internationell arbetsplats med ca 90 medarbetare och ca 1000 studenter från hela världen. Utbildningsutbudet inkluderar fristående kurser liksom kurser inom kandidatprogram, masterprogram och forskarutbildning. Institutionen är belägen i centrala lokaler på Gamla torget i Uppsala. Mer om institutionens verksamhet finns på vår hemsida: www.pcr.uu.se

Till institutionen söker vi nu efter en kurssamordnare, tidsbegränsat.

Som kurssamordnare kommer du att bli en del av den kompetenta stödorganisationen vid institutionen, bestående av cirka 10 personer inom bland annat HR, ekonomi, kommunikation och kursadministration. Vårt mål att ge service av hög kvalité till både anställda och studenter.  

Arbetsuppgifter
Anställningen som kurssamordnare är en betydelsefull och viktig roll i arbetet med att planera undervisningen vid institutionen. Du förväntas att utifrån givna riktlinjer själv planera och utföra arbetsuppgifterna men arbetet sker i nära samarbete med studierektor för GU och FOU, lärare och övrig administrativ personal.

Du ansvarar för tjänsteplaneringen vilket innebär att se till att all personal har en arbetsplan för kommande år, innehållande t.ex. undervisningsåtaganden inom grund- och forskarutbildning, forskningsprojekt samt förtroendeuppdrag. Rollen innebär även att du är ansvarig för att bemanna institutionens kurser, samla in kursbudgetar från alla lärare och stämma av dessa mot kursbudgeten och hjälpa till att hitta ersättare till våra kurser, vid ev. bortfall.

Vidare är du som kurssamordnare ansvarig för prolongationsberäkningar för institutionens doktorander samt administrationen gällande arvoderingar för externa lärare. Övriga arbetsuppgifter innebär löpande arkivering och dokumenthantering, att delta i institutions och fakultetsmöten samt att stötta prefekten med underlag.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har en högskoleutbildning, eller motsvarande samt dokumenterad arbetslivserfarenhet av administrativt arbete. Du ska ha god datavana och vara en van användare av Officepaketet. Vidare är det ett krav att du kan kommunicera mycket väl på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Arbetet ställer stora krav på självständighet och struktur och det är därför viktigt att du som söker har förmågan att strukturera och planera och driva dina uppgifter självständigt. Arbetet innebär även mycket kontakt med institutionens anställda så det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga, god servicekänsla och ett professionellt bemötande. För att trivas i rollen är du social och tycker om att arbeta tillsammans med andra människor och vi ser gärna att du har ett intresse av att arbeta i den akademiska miljön.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Önskvärt/meriterande i övrigt

  • Erfarenhet av liknande arbete inom universitetssektorn
  • Erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning, såväl kommunal som regional och statlig
  • Studier inom freds- och konfliktkunskap.

Ansökan
För att din ansökan ska anses komplett ska den innehålla CV, personligt brev och två referenser som styrker din kompetens.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, tom 2024-06-10. Omfattningen är 100%. Tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Erika Forsberg, erika.forsberg@pcr.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 4 oktober 2023, UFV-PA 2023/3425.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3425
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-04

Tillbaka till lediga jobb