Uppsala universitet, Institutionen för geovetenskaper

Institutionen för geovetenskaper är Sveriges största och mångsidigaste institution av sitt slag med en unik bredd och ca 280 anställda. Våra verksamheter är interdisciplinära och kombinerar naturvetenskap och teknik med samhällsvetenskap. Vi har forskningsprogram inom luft- vatten- och landskapslära; geofysik; naturresurser och hållbar utveckling; mineralogi, petrologi och tektonik; paleobiologi och vindenergi. Genom att studera jordens historia förstår vi hur planeten har utvecklats och hur vår strävan mot en hållbar utveckling kan dra nytta av denna kunskap. För mer information: Institutionen för geovetenskaper

Inom ramen för ett EU-finansierat forskningsprojekt (TRANSCEND) utlyser vi nu en postdoktor. Projektet fokuserar på interaktionerna mellan torka och vattenbrist och samhället i en värmare värld. Postdoktorn kommer att vara placerad vid institutionen för geovetenskaper, programmet för Luft-, vatten och landskapslära.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Inom ramen för ett EU-finansierat forskningsprojekt (TRANSCEND) utlyser vi nu en postdoktor. Projektet fokuserar på interaktionerna mellan torka och vattenbrist och samhället i en värmare värld. Samhällen är starkt beroende av vattenresurser för sin försörjning och som grund för en hållbar samhällsutveckling. Genom att samhällen både drar nytta av vattenresurser samt kämpar med vattenrelaterade katastrofer (torka och vattenbrist), så påverkar människan den hydrologiska regimen genom att bygga dammar, kanaler, skyddsvallar m.m. Arbetet syftar till att öka vår förståelse av samspelet mellan vatten och samhälle, och modellering av dynamiken som uppkommer genom återkoppling mellan hydrologiska och sociala processer. Postdoktor kommer att vara placerad vid institutionen för geovetenskaper, programmet för Luft-, vatten och landskapslära (LUVAL) och samarbeta med CNDS (Centrum för Naturkatastroflära) i Uppsala.

Kvalifikationskrav
Doktorsexamen i hydrologi, miljöananalys, vattenteknik eller annan motsvarande examen med vatten inriktning eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen i nämnda ämne. Examen ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas. Främst bör den komma ifråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Vid beräkning av ramtiden om tre år är utgångspunkten sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan sådan examen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer, etc.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete med modellering och programmeringskunskaper värderas högt.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad  i 2 år. Omfattningen är 100 %. Tillträde 2024-01-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Giuliano Di Baldassarre, +4618-471 7162, giuliano.dibaldassarre@geo.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 29 september 2023, UFV-PA 2023/3116.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/3116
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-08-29
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb