Uppsala universitet, Centrum för genusvetenskap

Beskrivning

Centrum för genusvetenskap inrättades 2003 som en universitetsgemensam enhet med ett tvärvetenskapligt verksamhetsuppdrag med inriktning mot genusforskning. Vi är placerade inom vetenskapsområdet för humaniora och samhällsvetenskap, historisk-filosofiska fakulteten. Utbildning och forskning omfattar olika perspektiv på kön och genus, och hur dessa samspelar med andra maktdimensioner. Hos oss finns ett trettiotal forskare som bedriver forskning som spänner över många vetenskapsområden. Här finns också utbildning på grund och avancerad nivå, samt forskarutbildning. Läs mer om vår forskning här: www.gender.uu.se/forskning.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter

I anställningen ingår huvudsakligen undervisning och examination på framförallt grundnivå i Genusvetenskap, särskilt inom områdena familj och föräldraskap, kropp och förkroppsligande och transnationell reproduktion. I anställningen ingår det också egen forskning samt administration. Till arbetsuppgifterna hör även att följa utvecklingen inom det egna ämnesområdet och den samhällsutveckling i övrigt som har betydelse för arbetet vid universitetet. Andra arbetsuppgifter kan komma att ingå.

Kvalifikationer

Sökande ska ha avlagt doktorsexamen i genusvetenskap samt ha dokumenterad erfarenhet av undervisning i genusvetenskap. Sökande bör även ha genomgått högskolepedagogisk utbildning samt ha de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl. Den sökande ska ha god förmåga att undervisa på svenska och engelska samt dokumenterat god samarbetsförmåga.

Krav på erfarenhet inom undervisning i områdena familj och föräldraskap, kropp och förkroppsligande, kulturella representationer och postkoloniala studier

Ansökningsförfarande: Ansökan sker elektroniskt och ska omfatta:

  • personligt brev merit- och tjänsteförteckning
  • publikationslista
  • dokumentation som styrker erfarenhet av att ha undervisat i ämnet genusvetenskap
  • kortfattad redogörelse för vetenskaplig och pedagogisk verksamhet (max 2 sidor)

Observera att inga publikationer ska bifogas ansökan, utan insänds endast efter begäran.

För ytterligare information om vilka riktlinjer som gäller för anställning som universitetsadjunkt se universitetets anställningsordning och fakultetens kompletterande riktlinjer för anställning.

Föräldraledighet, deltidsarbete på grund av vård av barn, fackligt uppdrag, militärtjänst eller liknande beaktas som arbetslivserfarenhet och bör anges i meritförteckningen.

Anställningsform Vikariat. Tjänsten är ett vikariat under perioden 230701 tom 240131

Upplysningar om anställningen lämnas av: Centrum för genusvetenskaps föreståndare, helena.henriksson@gender.uu.se, 018-471 7298.

Välkommen med din ansökan senast den 13 juni, märkt UFV-PA 2023/2229

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 juli 2023
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/2229
Kontakt
  • Helena Wahlström Henriksson, 018-4717298
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-05-30
Sista ansökningsdag 2023-06-13

Tillbaka till lediga jobb