Uppsala universitet, Medicinska och farmaceutiska vetenskapsområdet, Medicinska fakulteten, Institutionen för medicinsk cellbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.

Institutionen för medicinsk cellbiologi vid Uppsala universitet är en stark och internationell forskningsmiljö. Institutionen har över 110 anställda varav ungefär 25 är doktorander, 10 postdoktorer, och 40 forskare, lärare och professorer.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Vi söker en medarbetare som kommer att delta i studier av neurotransmittor signalering i immunceller och pankreatiska öar där vi använder bl.a. patch-clamp elektrofysiologi och konfokalmikroskopi. Särskilt fokus ligger på hur neurotransmittor modulerar jonströmmar, membranpotential och kalciumsignalering i cellerna.

Kvalifikationskrav
Det förväntas att sökande har baskunskaper och grundläggande färdigheter i patch-clamp elektrofysiologi och har arbetat med immunceller. Sökandens personlig lämplighet är också viktig.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Bakgrund i fysik/elektronik/matematik är meriterande.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är 10 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Bryndis Birnir, bryndis.birnir@mcb.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 24 mars 2023, UFV-PA 2023/919.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 10%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/919
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-03-10
Sista ansökningsdag 2023-03-24

Retour aux postes vacants