Uppsala universitet, Institutionen för immunologi, genetik och patologi

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom cancerprecisionsmedicin, cancerimmunterapi, genomik och neurobiologi, molekylära verktyg och funktionsgenomik, neuroonkologi och neurodegeneration samt vaskulärbiologi. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar, fristående kurser och internationella masterprogram inom den medicinska fakulteten och teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 500 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 345, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 700 verksamma i arbetsstyrkan. Läs gärna mer om institutionens verksamhet här: www.igp.uu.se

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet: https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Arbetsuppgifter
Vi söker en motiverad junior forskare för experimentella laborativa studier inom biologin kring hjärntumörer. Tjänsten innefattar självständiga studier av transkriptionsfaktorn MYC och dess roll i barnhjärntumörer och att experimentellt studera behandling och genförändringar i hjärntumörer. I arbetsuppgifterna ingår användning av avancerade laboratoriska tekniker, som stamcellsodling, cellsortering, immunfärgningar, konfokalmikroskopering, strålbehandling, gen-editering/kloning, lentivirusproduktion, in vivo-modelering, behandlingsstudier/screening. I projektet ingår även att genomföra bibliotek av singelceller och analys av sekvensdata på RNA- och DNA-nivå. Projektet syftar till att förbättra behandlingen av elakartade barnhjärntumörer. I tjänster ingår vissa administrativa uppgifter och undervisning vid institutionen.

Kvalifikationskrav
- Doktorsexamen inom relevant forskningsområde (biomedicin, biologi, medicin eller motsvarande) och åtminstone 3 års postdoktoral utbildning inom hjärntumörsbiologi.
- Dokumenterade avancerade kunskaper inom singelcells-sekvensering och perturbationer av gener.
- Dokumenterad erfarenhet om in vivo-modeller och godkänt FELASA-C certifikat (eller motsvarande).
- Dokumenterad erfarenhet av strålbehandling i in vivo-modeller och godkänd strålskyddskurs.
- Dokumenterat arbete av att ta fram och odla primära kulturer i stamcellsodlingar från patienter med hjärntumörer samt odling av embryonala eller postnatala stamceller.
- Dokumenterad erfarenhet av att arbeta i tvärvetenskapliga team som inkluderar både cellbiologiska experimentella forskare och kliniska forskare.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Goda erfarenheter av cellsortering, hjärntumörforskning och studier kring MYC-driven cancer är önskvärda.

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: 
Fredrik Johansson Swartling, fredrik.swartling@igp.uu.se, 018-471 4868. Camilla Nilsson 018-4710000.

Välkommen med din ansökan senast den 13 fabruari 2023, UFV-PA 2023/292.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-18
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/292
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-26
Sista ansökningsdag 2023-02-13

Tillbaka till lediga jobb