Uppsala universitet, Avdelningen för kvalitetsutveckling

Avdelningen för kvalitetsutveckling svarar för en stor del av Uppsala universitets stöd för kvalitetssäkring och kvalitetsutveckling av utbildning och forskning. Avdelningen är placerad vid universitetsförvaltningen och rymmer tre enheter: enheten för karriär och ledning i akademin, enheten för kvalitet och utvärdering samt enheten för universitetspedagogik.

Enheten för universitetspedagogik arbetar med pedagogisk utveckling för främjande av kvaliteten i utbildningen på alla nivåer. Vi arbetar utifrån verksamhetens pedagogiska utvecklingsbehov och erbjuder högskolepedagogisk utbildning för undervisande personal, ger konsultativt stöd i pedagogiska frågor ute på universitetets olika campusområden och i digitala lärmiljöer samt genomför egna utvecklingsprojekt. Tillsammans med personal från avdelningen för universitetsgemensam IT utgör vi en central resurs vid Uppsala universitet för utveckling av digitala lärmiljöer. Gemensamt ansvarar vi även för utveckling av, och aktiviteter i, den laborativa lärosalen samt inspelningsstudion i Blåsenhus.

Enheten för universitetspedagogik söker vi driven pedagogisk utvecklare med starkt intresse för utveckling av framtidens lärmiljöer.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Utbildning och stöd i relation till vår lärplattform och andra digitala verktyg samt medverka i enhetens övriga kursutbud. Produktion och uppdatering av pedagogiska guider, webbsidor och nyhetsbrev. Arbeta konsultativt gentemot enhetens avnämare utifrån enhetens uppdrag och universitetets pedagogiska program. Driva, utveckla och genomföra insatser i olika utvecklingsprojekt utifrån verksamhetens behov. I arbetsuppgifterna ingår även omvärldsbevakning, såväl nationellt som internationellt, och att omsätta/sprida kunskap på området.

Kvalifikationskrav

  • Högskoleutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av universitetsövergripande pedagogiskt utvecklingsarbete
  • Erfarenhet av undervisning inom högskola/universitet
  • Erfarenhet av aktivt arbete med och god kunskap om digitala och nätbaserade verktyg i undervisning
  • God förmåga att analysera frågor inom digitala lärmiljöer/e-lärande ur ett pedagogiskt och tekniskt perspektiv
  • God kännedom om universitetsorganisationen generellt och den högre utbildningens villkor
  • God språklig förmåga i svenska och engelska både muntligt och skriftligt

Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper så som förmågan att ta ansvar samt att arbeta självständigt, strukturerat och serviceinriktat i en miljö där tempot periodvis är högt. Arbetsuppgifterna kräver även mycket god förmåga att kommunicera och samverka med olika personalkategorier inom verksamheten, både enskilt och i grupp, t.ex. universitetslärare, doktorander, forskare, IT-tekniker och administrativ personal. Utöver det krävs god problemlösningsförmåga.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Erfarenhet av att ha arbetat med kursutveckling och utvecklingsprojekt inom digitala lärmiljöer inklusive mediaproduktion. Vi ser gärna att du har erfarenhet av något eller några av de verktyg vi använder (Canvas, Canvas Studio, Zoom, Inspera).

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare, provanställning kan tillämpas. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: rekryterande tf enhetschef Christer B Andersson, 018-471 6167, christer.b.andersson@uu.se. eller Pedagogisk utvecklare, Suzanne Pathkiller, 018-471 5764, suzanne.pathkiller@uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 9 februari 2023, UFV-PA 2023/225.

Vi kommer löpande bearbeta inkomna ansökningar.

I denna rekrytering har vi ersatt det personliga brevet med frågor som du besvarar i samband med din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/225
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-19
Sista ansökningsdag 2023-02-09

Tillbaka till lediga jobb