Uppsala universitet, Juridiska institutionen

Juridiska fakulteten i Uppsala är Nordens äldsta juridiska fakultet och fanns redan när universitetet grundades år 1477. Här finns en utbyggd och väl ansedd grundutbildning och forskarutbildning. Vid fakulteten finns Juridiska institutionen, där omkring 200 personer har sin anställning.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Det huvudsakliga arbetsinnehållet är att inom ramen för internationellt processrättsliga/ EU-rättsliga forskningsprojekt utföra forskningsadministrativa uppgifter, dvs. att bistå de projektansvariga, professor Eric Bylander och docent Marie Linton, med sådant som framtagning, organisering och viss bearbetning av forskningsmaterial samt genomförande av möten och resor med mera; utrikes tjänsteresor kan komma ifråga. Efter samråd med de projektansvariga kan arbetsuppgifterna i hög utsträckning utföras självständigt, oberoende av viss tid och plats; de går därför bra att kombinera med studierna.

Kvalifikationskrav
Sökanden bör ha intresse för internationell processrätt, EU-rätt och rättsvetenskaplig forskning. Vidare bör sökanden vara kreativ och självständig, kombinerat med att vara noggrann, pålitlig och ha god samarbetsförmåga. I första hand kommer den ifråga som har avslutat de sex första terminerna men har minst ett år kvar av sina studier på juristprogrammet. Mycket god förmåga att tala och skriva engelska är särskilt meriterande. Som ett led i rekryteringen kan arbetsprov komma att tillämpas.

Anställning som amanuens regleras i högskoleförordningen (1993:100) 5 kap. Bara den som är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå får anställas som amanuens (högskoleförordningen 5 kap  10 §).

Om anställningen
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 20 %. Tillträde 2023-02-15 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Eric Bylander e-post: Eric.Bylander@jur.uu.se, tel. 018-471 20 99.

Välkommen med din ansökan senast den 8 februari 2023, UFV-PA 2023/270

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-02-15 eller enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2023/270
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-08

Tillbaka till lediga jobb