Uppsala universitet, Institutionen för informationsteknologi

Institutionen för informationsteknologi har en ledande position inom såväl forskning som utbildning på alla nivåer. Institutionen har i dag ca 300 anställda varav 120 lärare och 110 doktorander. Drygt 4000 studenter läser en eller flera kurser vid institutionen varje år och ett 30-tal forskargrupper är kopplade hit. Mer information om oss hittar du på institutionen för informationsteknologis webbplats.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom Uppsala universitet.

Arbetsuppgifter
Som PR-amanuens för kandidatprogrammet i datavetenskap är du programmets ansikte utåt: både mot gymnasieelever som funderar på att studera vidare på universitetet, och mot de företag som är intresserade av att anställa färdiga datavetare efter examen. Arbetsuppgifterna varierar, men vanliga uppgifter är att planera alumnpresentationer, samordna företagsevent, besöka gymnasieskolor, hjälpa till på studiemässor, och hålla kontakt med företag som vill annonsera till studenter. Mycket av arbetet sker i samarbete med IT- programmets PR-amanuens.

Kvalifikationskrav
För att anställas som amanuens är det ett krav att du är antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Den sökande ska vara aktiv på kandidatprogrammet i datavetenskap, med goda studieresultat. Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad enligt HF 5 kap § 12. Omfattningen är 20 %. Tillträde 13/2 2023 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala. 

Upplysningar om anställningen lämnas av: Johannes Borgström, e-postadress johannes.borgstrom@it.uu.se.

Välkommen med din ansökan senast den 3 februari 2023, UFV-PA 2022/5097.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-02-13 eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2022/5097
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-03

Tillbaka till lediga jobb