Uppsala universitet, Institutionen för ekologi och genetik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för ekologi och genetik är en internationell miljö, geografiskt belägen vid Evolutionsbiologiskt centrum, EBC. Vid institutionen bedrivs forskning och undervisning i skärningspunkten mellan ekologi, evolution och genomik. Läs mer om oss: www.ieg.uu.se.

Institutionens administration jobbar i ett team som består av en administrativ chef, tre ekonomer och två HR- generalister. Vi söker nu en självgående ekonomiadministratör, 100%, för en visstidsanställning till och med 2021-08-31.

Vi välkomnar både dig som är nyutexaminerad ekonom och dig som har lång erfarenhet av ekonomi- och administration att söka.

Arbetsuppgifter: Vi söker en strukturerad ekonomiadministratör med servicekänsla och kompetens inom ekonomi- och administration. Du kommer att arbeta i vårt administrativa team men även i samarbete med andra kollegor på institutionen. Detta innebär ett stimulerande och varierande arbete och vissa arbetsuppgifter kan komma att förändras och utvecklas beroende på dina kvalifikationer.

I tjänsten ingår följande arbetsområden:

  • Ekonomiadministration: Redovisning och bokföring, budget- och bokslutsarbete, kund- och leverantörsreskontra, projekthantering och projektredovisning, administration av anläggningstillgångar, samordning av inventering.
  • Övriga administrativa arbetsuppgifter såsom, resebokningar, diarieföring och arkivhantering samt inköp.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande kompetens/erfarenhet som bedöms som likvärdig.
  • har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
  • har mycket god datorvana samt erfarenhet av att arbeta i och lära dig nya IT-system.
  • har mycket goda kunskaper i Excel och övriga Office-paketet.
  • tycker det är roligt att bidra till ett väl fungerande stöd.

Vidare har du ett strukturerat arbetssätt och är en god problemlösare. Du är serviceinriktad, prestigelös och har förmåga att arbeta under tidspress i vissa perioder. Det är viktigt att du kan arbeta både självständigt och samarbeta och att du har en vilja att bidra till ett gott arbetsklimat. 

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande: God kännedom om Uppsala universitets regelverk och administrativa system är meriterande liksom erfarenhet av liknande arbete inom statlig verksamhet, särskilt universitet eller högskola.

Anställningen: Visstidsanställning till och med 2021-08-31.

Anställningens omfattning: 100%.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Administrativ chef, Anna-Lena Klerks, anna-lena.klerks@ebc.uu.se, +46 18 471 2700.

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-10, UFV-PA 2020/1064.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1064
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-19
Sista ansökningsdag 2020-04-10

Retour aux postes vacants