Uppsala universitet, Institutionen för organismbiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Vid institutionen för organismbiologi bedriver vi undervisning och forskning  om evolution, utveckling och funktion på organismnivå. Vi studerar också de djupaste förgreningarna i livets träd  med hjälp av bioinformatik och experimentella molekylära tekniker. Forskning om hur kemikalier av antropogent ursprung interagerar  med cellfunktioner och ger upphov till långvariga hälsoeffekter på människor och djur utförs också. För mer information se www.iob.uu.se.

Arbetsuppgifter: Den anställde forskaren ska med hjälp av Finit Elementanalys (FEA) testa hållfastheten i den tredimensionella mikrostrukturen hos humerus från olika terrestra och akvatiska stamtetrapoder och stamamnioter. För denna uppgift kommer de mjukvaror som finns tillgängliga i vår forskargrupp att användas: segmentering i Mimics eller VGStudio MAX, 3D-objektshantering i Geomagic, samt FEA-analys i Strand7. Resultaten ska sammanställas och publiceras som vetenskapliga manuskript i referee-granskade tidskrifter.

Kvalifikationskrav: Doktorerat i paleontologi eller evolutionsbiologi. God kännedom om segmentering, mesh-hantering och FEA. Erfarenhet av de mjukvaror (Mimics, VGStudio MAX, Geomagic, Strand7) som kommer att användas. God kännedom om långbenshistologi och mikroanatomi. Goda kunskaper i engelska. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper som motivation, förmåga till självständigt arbete och förmåga att samarbeta.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-05-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-09-30. 

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Sophie Sanchez, e-post sophie.sanchez@ebc.uu.se. 

Välkommen med din ansökan senast den 2 april 2020, UFV-PA 2020/1044.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-09-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-05-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/1044
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-03-20
Sista ansökningsdag 2020-04-02

Retour aux postes vacants