Uppsala universitet, Institutionen för fysik och astronomi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för fysik och astronomi är en av Uppsala universitets största med närmare 400 anställda, varav ca 125 doktorander. Institutionen bedriver forskning och utbildning i världsklass inom såväl teoretisk som experimentell fysik och har en omfattande samverkan med omvärlden. Forskningen genomförs vid 10 forskningsavdelningar och berör allt från det ofattbart lilla till det stora inom till exempel energiförsörjning, klimatutveckling, nya material och universum. Hela detta spektrum avspeglar sig också i institutionens kurser och utbildningsprogram. Runt 2 500 studenter läser varje år kurser på grund- och avancerad nivå vid institutionen. Läs mer på www.physics.uu.se.

Beskrivning av ämnesområdet: Projektet syftar till att utveckla nya nanoelektroniska och spinntroniska kretsar av tvådimensionella material, såsom grafen och MoS2. Avancerad nanofabrikation bedrivs i renrummet vid Ångströmlaboratoriet och avancerad mätutrustning finns inom forskargruppen vid Ångströmlaboratoriet.

Arbetsuppgifter: Forskaren kommer att utföra experimentellt arbete inriktat mot nanofabrikation och högprecitionsmätningar av nanoelektroniska och spinntroniska kretsar bestående av tvådimensionella material. Forskningen ställer stora krav på din kreativitet, analytiska förmåga, praktiska skicklighet gällande nanofabrikation och utförande av avancerade precitionsmätningar. Dokumentation och rapportering av resultat förväntas ske inom givna tidsramar.

Kvalifikationskrav: Vi söker kandidater med doktorsexamen i fysik, teknisk fysik, materialvetenskap, nanoteknik eller motsvarande utbildning i angränsande område och har förmågan att effektivt bedriva forskning och utveckling inom ramen för projektet. Erfarenhet av nanofabrikation i renrumsmiljö av nanoelektroniska och spinntroniska kretsar av tvådimensionella material är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och du bör vara självgående, ha uppnått vetenskaplig mognad och besitta en stark inre motivation för att nå framgång i din forskning. Du är inte rädd för att lära nya tekniker och metoder från dina kollegor, med vilka du också fritt delar dina egna nya insikter. Utmärkta kunskaper i skriven och talad engelska krävs för tjänsten liksom goda kommunikationsegenskaper i skrift och tal.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-03-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2021-02-28.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Venkata Kamalakar Mutta (venkata.mutta@physics.uu.se), telefon +46 18 471 3547.

Välkommen med din ansökan senast den 21 februari 2020, UFV-PA 2020/300.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2020/300
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2020-02-10
Sista ansökningsdag 2020-02-21

Retour aux postes vacants