Uppsala universitet, Institutionen för fysik och astronomi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Institutionen för fysik och astronomi är en av Uppsala universitets största med närmare 400 anställda, varav ca 125 doktorander. Institutionen bedriver forskning och utbildning i världsklass inom såväl teoretisk som experimentell fysik och har en omfattande samverkan med omvärlden. Forskningen genomförs vid 10 forskningsavdelningar och berör allt från det ofattbart lilla till det stora inom till exempel energiförsörjning, klimatutveckling, nya material och universum. Hela detta spektrum avspeglar sig också i institutionens kurser och utbildningsprogram. Runt 2 500 studenter läser varje år kurser på grund- och avancerad nivå vid institutionen. Läs mer på www.physics.uu.se.

Arbetsuppgifter: Konstruktionsarbetet kommer att bedrivas inom ramen för de samarbeten som avdelningen har med Institutionen för Kemi, Ångström samt Institutionen för teknikvetenskaper. Speciellt studier av elektron och magnetiseringsdynamik inom existerande VR, STEM och SSF projekt. Arbetet är inriktad mot utveckling av experimentella tekniker för användandet av ArTOF spektrometrar och instrument för t-MOKE mätningar. Arbetet innehåller dels kammare design, samt underhåll av de laserbaserade röntgenkällor som används i för experimentella systemen.

Kvalifikationskrav: Erfarenhet av att utveckla system som kombinerar laserbaserade röntgenkällor och ArTOF samt t-MOKE uppställningar är av stor vikt. Generell erfarenhet av laserbaserade röntgenkällor meriterande.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2020-01-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-06-30.

Anställningens omfattning: 50%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Håkan Rensmo Professor vid Institutionen för fysik och astronomi, Molekyl- och kondenserade materiens fysik Mobil: 070-1679145 hakan.rensmo@physics.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 13 december 2019, UFV-PA 2019/4110.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-06-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 20200101
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4110
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2019-12-13

Retour aux postes vacants