Uppsala universitet, Institutionen för medicinska vetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.

Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på www.medsci.uu.se

Projektbeskrivning/Arbetsuppgifter: Projektet är en förlängning av ett SweLife finansierat samarbetsprojekt mellan Beactica (huvudman), UU och UAS. Projektet syftar till att identifiera lovande kombinationer mellan en ny epigenetiskt verksam substans i tidig fas av läkemedelsutveckling och andra läkemedel eller typer av behandlingar i glioblastom. Genom att använda en kombination av cellbaserade och molekylära analysmetoder kommer projektet också att undersöka verkningsmekanismen för lovande kombinationsbehandlingar samt ta fram biomarkörer kopplade till effekten. Arbetsuppgifterna kommer bestå av cellodling under stamcellsförhållanden, hantering av läkemedel (mestadels lågmolekylära substanser), arbete på HTS-lab, isolering av material för molekylära analyser, molekylära analyser.

Kvalifikationskrav: Grundexamen inom biomedicin eller liknande. Erfarenhet av att odla GBM celler under stamcellsförhållanden. Erfarenhet av att hantera klonala kulturer. Tidigare arbete med cytostatika och kännedom om arbetsflödet på HTS lab är särskilt meriterande. Med säkerhet kunna upparbeta prover för analys av nukleinsyror och proteiner, utföra basala molekylära analyser såsom t.ex RT-qPCR och Western blot samt cell-baserade assayer. Erfarenhet av att hantera läkemedel/lågmolekylära substanser.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-01-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-06-30.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anna Segerman, anna.segerman@igp.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 6 december, 2019, UFV-PA 2019/4143.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/4143
Facklig företrädare
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-28
Sista ansökningsdag 2019-12-06

Retour aux postes vacants