Uppsala universitet, Institutionen för teknikvetenskaper

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Avdelningen för tillämpad materialvetenskap är idag en del av Institutionen för teknikvetenskaper vid Uppsala universitet, se https://www.teknik.uu.se/. Från och med 2020-01-01 kommer Institutionen för teknikvetenskaper att delas i tre nya institutioner. Avdelningen för tillämpad materialvetenskap kommer då att tillhöra Institutionen för materialvetenskap.

Avdelningen för tillämpad materialvetenskap representerar en av Sveriges ledande forskargrupper inom materialvetenskap. Avdelningen forskar inom områdena hållbara och medicinska material samt materialanalystekniker. En nyckelteknik inom  materialanalys är elektronmikroskopi.

Elektronmikroskopigruppen har utvecklat tekniker för att analysera energimaterial, mjuka material och material för medicinska tillämpningar med målet att korrelera den lokala och elektroniska strukturen samt den kemiska kompositionen med materialets egenskaper. Gruppen arbetar sedan många år med 2D material och har utvecklat flera tekniker för att funktionalisera de material och analysera deras fysikaliska egenskaper. Simulations- och statistiska metoder används för att interpretera och evaluera experimentell data.

Tidsbegränsad anställning på deltid, 70%, två månader

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifterna innebär att funktionalisera, analysera och överföra 2D material.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i teknisk fysik, materialvetenskap, nanoteknik eller motsvarande utbildning i angränsande område. Flerårig erfarenhet av arbete inom funktionalisering av 2D material där krav för tjänsten är utmärkta kunskaper och dokumenterad erfarenhet med särskild kompetens inom 1) funktionalisering av 2D material i elektronmikroskop, 2) analys av mekaniska egenskaper av 2D material med AFM. Vi kräver goda muntliga och skriftliga kunskaper i engelska.

Då detta är en kortare anställning med höga mål söker vi efter en person som snabbt och effektivt kommer kunna utveckla våra processer. Du behöver vara flexibel till naturen och klara av att arbeta med många olika projekt parallellt och vid behov under tidspress.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och du måste vara självgående, ha förmåga att leda och driva projekt och kunna samarbeta med andra forskare. Det är viktigt att du är pedagogisk, strukturerad och att du kan arbeta effektivt både individuellt och i grupp.

Instruktioner för ansökan:

Din ansökan ska innehålla:

  • Ett kort brev som beskriver dig själv och varför du anser dig själv vara lämpad för denna tjänst
  • CV (max. 2 sidor)
  • Publikationslista
  • Kopia av din doktorsexamen
  • Namn och kontaktuppgifter (adress, e-postadress och telefonnummer) till minst två referenspersoner

Ansökan kan med fördel skrivas på engelska.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2 månader.

Anställningens omfattning: 70%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Klaus Leifer (klaus.leifer@angstrom.uu.se).

Välkommen med din ansökan senast den 10 december 2019, UFV-PA 2019/3958.

Anställningsform Visstidsanställning kortare än 3 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3958
Facklig företrädare
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-26
Sista ansökningsdag 2019-12-10

Retour aux postes vacants