Uppsala universitet, Företagsekonomiska institutionen

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.

Företagsekonomiska institutionen är en stor institutionen vid Uppsala universitet med sina ca 140 verksamma. Vi forskar och undervisar inom marknadsföring, internationellt företagande, organisation, entreprenörskap, redovisning och finansiering. Vi har ett stort undervisningsuppdrag med många studenter och erbjuder både utbildningsprogram och fristående kurser. Utbytet är en viktig del i utbildningen och kring 250 studenter deltar i verksamheten varje år.

Arbetsuppgifter: Du ansvarar för administrationen kring utbytesverksamheten, både inkommande och utresande studenter samt kring de internationella studenter som studerar vid institutionen genom uppdragsutbildning. Du hjälper och rådger studenter inför deras utlandsvistelse, gör uttagning och bedömer kurser som studenterna läst utomlands. Du tar emot nomineringar från partneruniversiteten och är länken mellan de inkommande studenterna och institutionen. Du uppdaterar information t. ex. på webben och anordnar informationsträffar. Du ansvarar också för administrationen av utbytesavtalen. Arbetet innebär att du har mycket kontakt med både studenter och utländska koordinatorer.

Arbetet innebär ett nära samarbete med institutionens andra administratörer i en dynamisk miljö.

Kvalifikationskrav: Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens/erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. God kännedom om det svenska högre utbildningssystemet. Tidigare erfarenhet av administrativt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Som person har du hög servicekänsla och har lätt att samarbeta. Du är ansvarstagande, drivande, självständig och strukturerad med förmåga att se till helheten. Tidvis förekommer arbetstoppar och då är det viktigt att du kan arbeta strukturerat i flera processer samtidigt. Goda språkkunskaper i både svenska och engelska, i tal och skrift. Datorvana krävs.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Studier i företagsekonomi. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2020-02-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t o m 2020-08-31.

Anställningens omfattning: 100%.

Upplysningar om anställningen lämnas av gruppchef Inka Ollikainen, 018/471 1379.

Välkommen med din ansökan senast den 5 december 2019, UFV-PA 2019/3961. Urval och intervjuer sker löpande.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-02-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer UFV-PA 2019/3961
Facklig företrädare
  • Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se
  • ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
  • Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Publicerat 2019-11-14
Sista ansökningsdag 2019-12-05

Retour aux postes vacants